Na dva velika datuma Crkve: sunce iz oblaka i udar groma – znakovi?

Odreknuće Benedikta XVI. – 11. veljače 2013, uz grom u kupolu sv. Petar – Gospa Lurdska/Bezgrješna – uz nop svjetla iz crnih, tmastih oblaka prije skoro 160 godina – postoje li poveznice, znakovi?

{jathumbnail off}Papa Pio IX. proglasio je 08.XII.1854. u bazilici sv. Petra dogmu Marijinog Bezgrješnog Začeća. Prema vjerodostojnim izvorima nad Rimom je u to doba dana nebo bilo pokriveno oblacima. Ali dok je Papa Pio IX. proglašavao dogmu Bezgješnog Začeća Marijina, sa svoje papinske katedre iza glavnog oltara – na oblacima se otvorio procjep i snop sunčanih zraka je kroz prozor Bazilike ušao u nju i obasjao Papu Pija IX. na Katedri, dok je izgovarao riječi dogme.

Skoro 160 kasnije, na blagdan Gospe Lurdske, koja se u Lurdu očitiovala kao Bezgješno Začeće, imamo vijesti (i svijetom se proširio video-snimak) kako je, ove godine 11. veljače,  u Rimu bilo kišno i oblačno, i kako je grom udario u Baziliku sv. Petra.

Neki vjernici slobodno tumače ta dva događaja svojim pogledima, parametrima.

Kada je Papa Pio IX. proglašavao dogmu Bezgrješnog Začeća (08.XII.1854.), – što je Gospa u Lurdu potvrdila preko male Bernardice – SNOP SUNČANIH ZRAKA je obasjao Papu.

Ove godine, na blagdan Gospe Lurdske (čije je ime Gospa Bezgrješna!) pošto se Papa Benedikt XVI. na konzistoriju s kardinalima odrekao službe Rimskog biskupa – te dosljedno i službe Pape – iz oblačnog i olujnog neba udario je grom u Baziliku sv. Petra.

Ima li ikakve povezanosti kod ovih događaja. Svatko će to tumačit prema svome vjerskom i povijesnom znanju, otvorenosti prema Milosti i znakovima, ali, …  Bezgrješna sja u Svjetlu Kristovu, obasjana Suncem Pravde, i Ona gazi glavu Zmiji, Ona će pobijediti nad olujnim oblacima i gromovima što udaraju u baziliku sv. Petra.

{youtube}7y_Ct38rLd8{/youtube} 

Ivo Škarić/benedikt

Odgovori

Skip to content