Dlagi dluze Jovo (VII. dio)

Molam ti leci. Dogodilo se cudo. Uh, bas sam sletan. I ponosan. Bas jako.

Jucel otklio sam jos jednog doblog balbu bez kose. U djecjem ploglamu. Ali, na teveliziji novoj. Kako on je dobal. I smesan. Balba Mislav. Skloz smesan. I skloz odlican. Fenonomalan je. A plicao je dugo, dugo. I tako pametno. I klasno. Tako da ja na klaju skuzio sam da bio sam skloz glup. I da, u stvali, nista nisam kuzio. Jel on sve mi je objasnio.

{jathumbnail off}Kako tleba. A najgole je da ni moji loditelji nista ne kuze. Ni susjedi. Ni Stef. Ni teta iz skole. Niko nista. A ovaj balba tako liepo plica da sigulno je tvoj dobal flend. On leko je da naj bolje je kad niko nista nema. I da vec davno tlebalo je tako biti. Da ako imas neka plava da tleba to odmah ukinuti. I da bit ce ti bolje. Jel da ni dlugi nemaju. I kad svi nemamo da bit ce svima supel. I da luzno je imati. Da to ne valja. Jel da sta ce ti. I da nasa vlada doblo ladi. Samo da tlebala je jos plije svima sve uzeti. I da bio bi plavi laj. A ne onima koji nemaju, davati neka glupa plava. Sta ce im plava. Od toga samo boli glava. I da vlada je supel. Samo da ple spolo ukida. I ple spolo da uzima tli posto. Ali sleca da tek su poceli pa imaju dosta vlemena. Sva plava ukinuti. Jos skolo tli godine. Blago nama.  

Ja nekad mislio sam skloz dlukcije. Jel malo bio sam glup. Pa nisam kuzio. Ali, nije cudo jel imam tek pet godina. Ja mislio sam da bolje je da svi imaju neka plava, a ne da nemaju. I da vlada je tu da imamo sto vise plava, a ne da ukida. I da plava da onima sto nemaju. I da nekako stiti ladnike. I da zaposli. A ne da samo ukida. Ali ona stiti ko onaj stali balba novinale i ko teta Mila djecu. A sto cu kad bio sam malo glup. Ali sad dobli balba sa teve nova mi je objasnio. Da nisam u plavu. Hvala mu. Ti stvalno imas supel plijatelje. Koji nam uvek sve ljepo objasne. Kad nesto ne kuzimo. Jos leko je da plivatni sektol nema plava. Ali da vladu sto to bliga. Jel tleba ukinuti i dlugima. Pa da svi nemaju. I da zato je supel ova nasa vlada. A da dluge bile su glozne i bezoblazne. I pokvalene. I uzasne. Jel da su davale. Đublad pokvalena. Sto oni imaju davat. Kad najbolje je stalno uzimat. I da one za sve su klive. Uvek. Jel da nisu uzimale. I jel vlada je da uzima. Sto vise to bolja je. A da bit ce bolje. Samo sto nije. Malo sutla.

Joj, dluze Jovo. Bas sam sletan. I odusevljen. Kako dobal je ovaj tvoj balba Mislav. Jedva cekam da opet vidim ga i dlugi put.

I jos molim te za nesto. Iako ti sigulno ne volis ona cudna slova. Cililicu. Bas nekako mislim da nije ti pli slcu. Ali doblo bilo bi da isto je uvedemo. Posvuda. Ne samo u Vukoval. Nego i u Knin i u Zagleb. I u Split. I posvuda. Jel sto uopce bitno je da Slbi lazolili su Vukoval? I pola Hlvatske? Kad to vec smo sagladili. I pobili su puno ljudi. I djece. I puno ljudi je nestalo. Pa njihovi najblizi jos ih tlaze. A oni nece da kazu gdje su. Ali sto to je vazno? To nema veze. I da Hlvatska jos puna je cetnikovih mina. Ma to da je vazno? Svasta. Vazno je da oni imaju svoja plava na cudne postotke. I da opet mogu onako slavit Bozic.  I da deca mogu im ici u nekakve kampove. To je naj vaznije.

I zasto naplimel ja ne bih uveo svoje neko pismo? Koje uplavo smislam. Jos tleba mi samo pet slova. I koje jako slicno je na kinesko. Ko i cililica. I zasto naplimel na mojim vlatima ne bi pisalo ime na mom pismu? I kad napisem tati da naplimel je magalac, zasto da on to mola lazumeti? Pa da se ljuti. I zasto naplimel ne bi bilo da svak ima svoje pismo? Bas to bilo bi supel. Jel da? 

Mali Ivica

Odgovori

Skip to content