U Splitu predstavljena knjiga ”Programiranje istine”

U utorak, 26. veljače 2013. godine, u 19,00 sati, u prepunoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana “Programiranje istine”, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt.

{jathumbnail off}Knjigu je objavila Hrvatska sveučilišna naklada, a u Splitu su je uz autora predstavili prof. dr. sc. Branimir Lukšić i dr. sc. Tomislav Sunić. Na samom početku prof. dr. sc. Branimir Lukšić je predstavljajući knjigu naglasio da ”danas živimo u demokratskom društvu bez slobode”, u tzv. mekom ropstvu ili nenasilnom totalitarizmu koji gazi naravni i nadnaravni poredak pod motom ”nove pravednosti”. Informiranje i dezinformiranje javnosti odvija se u okvirima nametnutog informacijskog poretka. Jednostavno, izloženi smo globalnom informacijskom ratištu u kojem mediji biraju koje će činjenice objaviti ovisno u uređivačkoj politici. Knjiga dr. sc. Miroslava Tuđmana obiluje važnim podacima, referentnom literaturom za proučavanje manipulacije globalnih razmjera, zaključio je Lukšić.

”Mediji se sve više bave nedogađajima, a pravi događaji padaju u zaborav”, rekao je dr. sc. Tomislav Sunić. Autor u knjizi koristi termin ”semantička skretanja” i ”semantičke devijacije”. U takve semantičke devijacije spada izjava da je akcija Oluja bila plod etničkog čišćenja. Taj mit je 16.11.2012. odbačen. ”Veliki legitimatori jugoslavenske zbilje jednostavno su se preobrazili u velike legitimatore globalističko liberalne zbilje”, zaključio je dr. sc. Sunić. Postoji velika opasnost da javnost prihvati dezinformaciju kao istinu. ”Tko dominira cyber prostorom dominira svijetom” objasnio je dr. Tuđman i dalje naglasio da je ”cilj informacijskog rata ubiti znanje i vrijednosti protivnika”.Moć „industrije“  informacija, prerasla je svoje strateške dimenzije i dosege, stvarajući mitove, kojima se nameće globalističko razumijevanje svijeta po kojem se svako nacionalno buđenje smatra neprihvatljivim, nazadnim. Istina je upravo suprotna. Demokratizacija je dovela do stvaranja većeg broja suverenih država u svijetu. Danas imamo 191 zemlju članicu UN-a, a prije 50 godina bilo ih je duplo manje, zaključio je svoje izlaganje prof. dr. sc. Miroslav Tuđman.

hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content