Sirijski predsjednik Bashar al-Assad: “Turska želi novo Otomansko carstvo”

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je jučer intervju za egipatski list Al-Ahram – cijeli intervju trebao bi biti objavljen danas – u kojem ističe kako “ambiciozni susjed sanjari o novom Otomanskom carstvu“.

Assad se žestoko obrušio na Tursku, državu koja možda i najviše radi na poticanju sirijskog konflikta dajući političku, logističku i svaku drugu potporu naoružanim borcima koji upravo preko turske granice najviše ulaze u Siriju. Predsjednik Assad ističe kako “Turska nije zabrinuta za interese vlastitog naroda” i kako su fokusirani samo na vlastite ambicije koje uključuju i “novo Otomansko carstvo”.

Katar

Također ističe kako je Turska otvorila svoje granice i zračne luke za teroriste koji stižu u Siriju te kako se radi o Katar-najimućnija-država-na-svetu2otvorenom kršenju međunarodnih zakona. Nije propustio spomenuti ni druge države regije koje su se snažno angažirale u stvaranju kaosa u Siriji – “Katar koristi moć novca i vrti se u orbiti zajedno sa Zapadom šaljući oružje i novac teroristima kako bi ponovili libijski scenarij.” Također je istaknuo – “Katar je bio najbrži u potpaljivanju nasilja.”

Ističe kako Turska, Katar i Saudijska Arabija – koje su dale podršku pobunjenicima – “neće dobiti ovu bitku”.

“Odjednom su ugledali novac u svojim rukama nakon dugog perioda siromaštva i sada misle kako će novcem kupiti povijest”, istaknuo je sirijski predsjednik te naglasio kako će Sirija poraziti terorizam i izaći kao pobjednik, jer teroristi nemaju potporu naroda.

advance.hr

Odgovori

Skip to content