Splitski studenti prikupljaju stvari za socijalno ugrožene

Studentski centar u Splitu i ove godine u korizmeno vrijeme pokreće veliku humanitarnu akciju “Dobro srce studenata Splita” koju organiziraju u dogovoru sa Sveučilištem, Uredom za pastoral mladih i Caritasom splitsko – makarske nadbiskupije. Od 13. do 19. ožujka prikupljat će se prehrambene namirnice, odjeća i obuća, higijenske potrepštine i igračke.

{jathumbnail off}- Svjedoci smo da mnoga djeca i obitelji žive u vrlo teškim i gotovo nemogućim materijalnim uvjetima i neimaštini nedostojnoj čovjeka na sramotu nama i ovom civilizacijskom vremenu. Odricanjem od jedne dnevne kave može se učiniti veliko djelo. Ponekad pomoći nekom drugom može usrećiti više nego kad usrećimo sebe i nema bolje nagrade za naša djela nego osmjeh onog kojem smo pomogli – poručio je Marijan Bašić i podsjetio studente da nije važno koliko se daje već da se daje od srca, pa makar to bila i neka sitnica.

Stvari za potrebite će se prikupljati u studentskoj menzi Stop na FESB-u te u restoranu na Ekonomskom fakultetu od 9 do 16 sati, u kantini Libar od 9 do 15 sati, u restoranu na Građevinskom fakultetu od 9 do 17 sati te u studentskom domu u Spinutu od 9 do 20. Prikupljene stvari preuzet će Caritas te će ih podijeliti socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima.

hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content