TRAŽIMO ZABRANU PROSLAVE GENOCIDA

Kada je Hrvatska javnost saznala za zloupotrebu djece u Srbu 27. srpnja 2016. na najbolniji način otvorio se niz prešućenih problema koje Hrvatska politika gura pod tepih. Povijesna činjenica zbog koje se treba ukinuti sufinanciranje i suorganizaciju te obljetnice je slijedeća:

Talijanski fašisti i četnički predstavnici Srba iz Like potpisali su ugovor o suradnji 23. srpnja 1941. te dogovorili zločinački pokolj hrvatskog stanovništva na tom području za 27. srpnja 1941. g.

Svi ti zločini su evidentirani kao i imena žrtava tog monstruoznog čina.

Tijekom ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine, četničko-komunistički ustanici samo su u Brotnju, zaselku između Donjeg Lapca i Srba, okrutno pobili svih 37 članova 6 obitelji, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Ubijeni su samo zato što su Hrvati.

Od hrvatskog Sabora trenutno i neopozivo tražimo osudu proslave genocida nad hrvatskim narodom koji je počeo ustankom u Srbu te ukidanje sufinanciranja i suorganizacije iste od strane hrvatske države.

Vezano uz zloupotrebu djece u Srbu tražimo adekvatno očitovanje pravobraniteljice: Sramotna je njezine reakcija na ovu i ovakvu grubu zloupotrebu i manipulaciju djece.

Djeca su na javnom skupu uvježbano pozivala na ubijanje – citiramo – razbijanje krvnikove glave u ime zločinca Broza.

Odgovornost moraju snositi prije svega organizatori obljetnice u Srbu, “Savez antifašističkih boraca i antifašista”, a ne ministarstvo obrazovanja i sporta.

Organizirali su maloljetnu djecu u dobi osnovne škole da veličaju zločinca Broza i grubo pozivaju na ubojstva i na nasilje.

Tražimo javnu osudu ali i sankcioniranje organizatora, “Saveza antifašističkih boraca i antifašista”. Upitno je i treba ispitati njihovo cjelokupno djelovanje jer svoj rad temelje na falsificiranoj povijesti totalitarnog komunističkog režima. Komunistički sustav, koji je dokazano bio zločinački, kažnjavao je izgovaranje povijesnih činjenica – poput ovih povezanih sa Srbom – likvidacijama i visokih zatvorskim kaznama.

“Savez antifašističkih boraca i antifašista” kao i mnogi drugi državljani Hrvatske još uvijek robuju izokrenutim, lažnom i propagandnom prikazu povijesti tog totalitarizma.

Od hrvatskog Sabora tražimo očitovanje zašto je saborski Odbor za manjine sa 60 tisuća kuna proračunskog novca financirao ovu i ovakvu proslavu pokolja nevinih Hrvata od strane talijanskih i srpskih fašista. Tražimo ukidanje pokroviteljstva od strane Sabora.

Tko je u Saboru izglasao financiranje proslave genocida i veličanja zločinca Broza kada je taj isti Sabor osudio i Broza i komunizam?

Zahtijevamo od “Saveza antifašističkih boraca i antifašista” povrat novca u državni proračun.

Zahtijevamo od hrvatskog Sabor javnu osudu organizatora – “Saveza antifašističkih boraca i antifašista” te zaustavljanje daljnjeg financiranja proslave pokolja nevinih Hrvata od strane talijanskih i srpskih fašista, te veličanje zločinca Broza.

Koordinacija Udruga proisteklih iz

Domovinskog rata grada Vukovara

koordudvuk
Građanska inicijativa

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

stozer_vukovar

Odgovori

Skip to content