Tribina „Normofobija – udar na sve što znamo bez obzira na vjeru“

Dragi studenti i mladi radnici pozivamo vas na tribinu „Normofobija – udar na sve što znamo bez obzira na vjeru“ koja će se održati u srijedu 8. svibnja u 19:00 sati u sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

{jathumbnail off}Mjesečna tema programa Skac_St-a „Seksualna konfuzija“ vezana je uz spolnost iz razloga što se bliži prikupljanje potpisa za referendum o definiranju braka u hrvatskom Ustavu i zbog još uvijek otvorenih polemika vezanih za uvođenje zdravstvenog odgoja u hrvatski obrazovni sustav.

Prof. dr. sc. Matko Marušić govoriti će nam sa znanstvene strane o ljudskoj spolnosti , povjesti i uzrocima današnjeg stanja svijesti i prihvaćanja/tolerancije svih promjena na ovu temu. Hrvatski problem spolnoga odgoja nije ni hrvatski niti problem spolnoga odgoja. Radi se o pokušaju potpune promjene paradigme čovjekove prirode: ukidanju spola (doslovno) i potpunom brisanju svih ograda spolnome životu.

Vjerujemo da vas je uvod u predavanje zainteresirao da još dublje pristupite propitivanju ove tematike. Budite otvoreni za pitanja i pozitivne provokacije. Želja nam je da ove studentske tribine budu dijalog na akademskoj razini koja je vidljivo potrebna na našem Sveučilištu.

Preporučena literatura za ovaj mjesec:
Gabriele Kuby , Nova ideologija seksualnosti – Izazovi i opasnosti gender revolucije, Verbum, 2010.

Radujemo se skorom susretu s vama! 😉

Vaš SKAC_ST

Odgovori

Skip to content