Na početku Vukovarske ulice zahuktali se radovi na postavljanju spomenika ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’

Sada su na redu finalni radovi kako bi skulptura dječaka s luminom zasjala 18. studenoga

Na križanju Vukovarske ulice i Domovinskog rata, na zemljanom ‘otočiću’ zahuktalili su se radovi za postavljanje spomenika ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’.
Cestar je prokopao kanal za struju, a sada su na redu finalni radovi kako bi skulptura dječaka s luminom zasjala 18. studenog kada se obilježava Dan sjećanja na Vukovar.

Spomenik će biti postavljen na punoljetnost plemenite akcije ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’, kao kruna spomen čina kojega je inicirala Splićanka dr. sc. Vini Rakić.

Spomenik, izrađen prema idejnom rješenju akademske kiparice Dijane Ive Sesartić, je skulptura ukupne visine 3,7 metara koju krasi dječak – anđeo visine 150 centimetara s ispruženim dlanovima i luminom, koji će se paliti s uličnom rasvjetom.

U donjem dijelu postamenta nalazile bi se malene kvadratne niše u koje bi se 18. studenog simbolično zapalile svijeće i tako bi se označio početak paljenja svijeća za grad heroj Vukovar.

Na sredini postamenta stajat će na brončanoj ploči natpis ‘ I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI’, a na gredastim kamenim popločenjima uklesao bi se datum – 18.11.1991.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Odgovori

Skip to content