Tko su teroristi koji su devastirali Tuđmanov spomenik u Splitu?

UHITITI!  Navodni građani Splita koji su devastirali spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, naravno, nisu reprezentativni dio Splita, prije bi se reklo da se radi o teroristima.

Naime, ‘nezadovoljnici’ su na spomenik prvom predsjedniku stavili natpis Tito, a Tito je, kao što znamo, ratni i svaki drugi zločinac.

{jathumbnail off}Naime, Ante Jurjević – Baja, dalmatinski Max Luburić bio je jedan od najvećih zlikovaca ovih prostora i Titova produžena u Dalmaciji.

Split ima razloga slaviti borbu protiv fašizma, kao i, uostalom, svaki normalni europski grad, ali nema razloga slaviti Tita. Godina 1962. na spomeniku koja je postavljena ispod natpisa Tito simbolizira godinu velikog Titovog govora pred 100 000 ljudi u Splitu, baš na tom dijelu se i nalazi Tuđmanov spomenik, što bi trebala biti kao neka poruka, a zapravo je pokušaj da se Titoizmom opravda terorizam i to na spomeniku koji je kod većine građana Splita, brojnih turista, postao prava splitska političko-turistička atrakcija.

Tko su potencijalni teroristi moguće je tek nagađati, policija može tražiti isključivo, ili uglavnom, na onim mjestima na kojima se promovirao govor mržnje protiv predsjednika Tuđmana i njegovog spomenika, a koja su to mjesta vjerujemo ne treba posebno napominjati. Sami su se razotkrili.
Ivana/tinolovka-news.com Foto: ‘Građani Splita’

Odgovori

Skip to content