ZNANSTVENICI UVJERENI: Napokon smo riješili misterij Bermudskog trokuta!

Pomoću radarskih satelita za proučavanje pojava ispod oblaka utvrđeno je da su vjetrovi na razini mora dosezali brzinu od 273 kilometra na sat. Ti su vjetrovi bili dovoljno snažni da podignu valove visoke 13 metara, dok se zračne bombe obrušavaju na površinu oceana.

Možda je napokon otkrivena tajna Bermudskog trokuta. Naime, ovih 500.000 kvadratnih km koji se protežu na sjeveru Atlantskog oceana proglašavani su krivima za nestanak najmanje 75 aviona i više od stotinu brodova kroz stoljeća. Znanstvenici sad tvrde da iza “smrtonosnog trokuta” zapravo stoje heksagonalni oblaci koji stvaraju vjetrovite zračne bombe koje se kreću brzinom od čak 273 kilometra na sat, piše Mirror.

Navodne navedene eksplozije u zraku mogu preokrenuti brodove i srušiti avione u ocean. Osim toga, znanstvenici tvrde i kako se masivni oblaci pojavljuju iznad zapadnog rta otoka Bermuda u rasponu od 30 do 90 km.

Satelitski meteorolog Steve Miller s Colorado State Universityja rekao je za Science Channel da ravni rubovi kod oblaka inače nisu tipični, već su oblaci uglavnom raspršeni.

Pomoću radarskih satelita za proučavanje pojava ispod oblaka utvrđeno je da su vjetrovi na razini mora dosezali brzinu od 273 kilometra na sat. Ti su vjetrovi bili dovoljno snažni da podignu valove visoke 13 metara, dok se zračne bombe obrušavaju na površinu oceana.

“Ti tipovi heksagonalnih oblaka iznad oceana su zračne bombe. Formiraju ih mikroeksplozije i oni su nakupine zraka koje izlaze iz dna oblaka i udaraju u ocean, stvarajući valove koji ponekad mogu biti ogromni te se međusobno sudaraju”, tvrdi meteorolog Randy Cerveny.

Neki od najtajanstvenijih nestanaka za koje se krivio Bermudski trokut:

Najstarija izvješća datiraju iz 1492. godine kad je Kristofor Kolumbo izvijestio o čudnim svjetlima i aktivnostima kompasa u tom području.

Jedna od jezivijih priča je ona o putovanju broda Ellen Austin iz 1881. godine, kad je posada navodno naletjela na drugi brod, na kojem se nije nalazio nitko. Odlučili su ukrcati dio svoje posade na taj broj i dovesti oba broda u New York, no brod je iznenada nestao. Potom se ponovno pojavio bez ikoga na njemu, a potom opet nestao.

Jedan od najpoznatijih je nestanak leta 19, kad je pet borbenih aviona izgubilo kontakt s avionom u kojem su se nalazili kadeti američke mornarice. Svih 14 vojnika je nestalo, kao i 13 članova posade aviona koji je krenuo tražiti ih.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Mario

    Već sam ih nekoliko puta nazvao idiotima, što i jesu. Čak ako uvjeti vremena i jesu takvi, nisu dali obrazloženje, ne ulazeći u to da nisu objasnili niz drugih pojava. Kao da gledanjem mlaza iz mlaznog motora pokušavaju objasniti njegovu konstrukciju. Moj roman NOVO SJEME napisan je prije 10 godina… Neka ga pročitaju! Možda nešto i nauče o Bermudskom trokutu!

Odgovori

Skip to content