Svi hrvatski biskupi na spomenu 25. obljetnice stradanja Vukovara

Ove godine obilježava se 25. obljetnica ratnog stradanja grada Vukovara, njegovih branitelja i građana te ostalih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Tim je povodom đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio poziv svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije.

„Pozivam Vas da se svi uključimo u obilježavanje te obljetnice, sudjelujući na ovogodišnjem Nadbiskupijskom spomen-hodočašću u Vukovar. Raduje nas što će nam se ove godine na našem hodočašću pridružiti i čitav hrvatski episkopat. Okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažimo na dostojan način svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i Hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata”, kaže se, među ostalim, u pozivu nadbiskupa Hranića.

Program počinje 18. studenoga u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće „Kolona sjećanja” koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja. U 12.15 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup metropolit zagrebački, u zajedništvu s hrvatskim episkopatom.

Ako vremenske prilike budu nepovoljne, euharistijsko slavlje održati će se u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content