Ispiranje mozga ili čitajte Jutarnji

Prenosimo dio članka s portala jutarnji.hr iz kojeg se jasno vidi kako medijski manipulatori nazivaju manipulacijom sve ono što je u interesu hrvatskog naroda, usput se poput strvinara obrušavajući na svakoga tko makar i pomisli napraviti nešto u nacionalnom interesu. 

“HRVATSKA NA UDARU KONZERVATIVNE OFENZIVE? Glavni urednik Glasa koncila: ‘Doista, treba zaustaviti diktat manjine nad većinom’

Otprilike u ovo doba godine, negdje sredinom jeseni 2013. Željka Markić i odlično umreženi katolički aktivisti pokrenuli su novu fazu konzervativne revolucije, danonoćno agitirajući u korist Ustavnog referenduma o braku. Uspjeh je bio potpun, više od 65 posto građana podržalo je konzervativni prijedlog kojim je brak definiran kao isključiva zajednica žene i muškarca, što je poslije ušlo i u Ustav. Tri godine kasnije, Hrvatska se nalazi na udaru nove konzervativne ofenzive, samo što ovaj put meta nisu malobrojni članovi homoseksualne zajednice, već kudikamo brojnija skupina, a to su pobornici Hrvatske kao laičke države. Ovaj put na meti su obrazovanje i kultura, a to su – uz ekonomsku situaciju – dugoročni temelji svake države. Što je odlično shvatio Zlatko Hasanbegović, koji je krenuo u radikalnu čistku svega što je iole lijevo ili liberalno, ali nije stigao završiti posao i zato sada njegovi istomišljenici proklinju HDZ i Plenkovića. A zahtjevi za klerikalizaciju Hrvatske postaju svakodnevni.

Koliko je Hasanbegovićeva misija bila važna katoličkim konzervativcima potvrdio je Vice Batarelo, čelnik Vigilarea i jedan od stupova konzervativne revolucije, u govoru kojim je u ponedjeljak otvorio TradFest. “Politika nije najvažnija stvar u životu, nego je kultura. Kultura predstavlja dušu jednog naroda i svakako mora u sebi sadržavati elemente naraštaja koji su živjeli i stvarali prije nas. To uključuje i vjeru, moralnost i prihvaćene društvene norme uspostavljene u zapadnoj kršćanskoj civilizaciji”, indirektno je Batarelo objasnio zašto su tako zapeli za Ministarstvo kulture. Uostalom, i Željka Markić nedavno je Hasanbegovića opisala kao “prvog HDZ-ova ministra kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i ‘kulturne’ projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu”, dok je kardinal Josip Bozanić ovih dana studente Filozofskog fakulteta usporedio s komunistima zbog njihova zalaganja za sekularne vrijednosti…”

Ako vas zanima što se podmeće Ivanu Mikleniću, glavnom uredniku Glasa Koncilaovdje pročitajte i ostatak članka.

1 comment

  1. Franjo Cimerman

    Poštovanim crkvenim velikodostojnicima,
    U Hrvatskoj je nužno potrebno oformiti, izgraditi – dnevni medij (portal, novine, televiziju ili sl.) koji bi se kontinuirano bavio AKTUALNIM, ANGAŽIRANIM političkim i gospodarskim temama, i iznosio stavove prožete duhovnošću i gledištima Katoličke crkve (Laudato je potpuno neangažirana televizija, Glas Koncila je u svemu kasni). Sada se događa da hrvatskoj javnosti protucrkveni mediji, značajnom dijelu sugestibilne javnosti – prvi nametnu stavove, formiraju mišljenje, potiću i stovre anarhoiliberalni diskurs u javnosti, – da bi katolički mediji s velikim zakašnjenjem, naknadnim reakcijama, pokušavali ispraviti javno mnijenje. Isprazno je slušati ateističku javnost koja pozivanje na sekularizam nastoji duh i principe katolicizma istisnuti iz svih pora društvenog i gospodarskog života i uvesti protukatolički, ateistički duh, moral i principe. Katolički medij mora promptno reagirati, mora prvi katolicima iznesti, sugerirati (eklezijalni) stav o svim zbivanjima (političkim i gospodarskim) važnim za ovou zemlju.
    Ovaj medij, portal Hrvatske udruge “Benedikt”, na izvrsnom je putu da takav medijski nedostatak nadomjesti. Potrebno mu je snažnija logistika i pomoć odgovornih katoličkih (crkvenih) krugova.

Odgovori

Skip to content