Biskup Rogić šibenskim svećenicima o ‘Grijehu protiv Duha Svetoga’

Šibenski biskup Tomsilav Rogić

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 26. listopada u zgradi „Sjemeništa” u Šibeniku. Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u sklopu kojeg je bila meditacija koju je predvodio župnik župe Marina don Darko Poljak. Središnji dio rekolekcije, predavanje o temi „Godina milosrđa – Grijeh protiv Duha Svetoga” imao je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Duh Sveti predstavlja Božju ljubav i oproštenje, odnosno Božje milosrđe. Odbaciti Božje oproštenje krivac je grijeha vječnoga. Odbaciti Božju ljubav je grijeh protiv Duha Svetoga. Pozadina tog grijeha je ne prihvatiti da je Božje dobro jače od sila zla, istaknuo je između ostalog biskup Rogić.

Nakon izlaganja u diskusiji biskup je razmišljajući o sakramentu ispovijedi istaknuo kako su iznimno važna pokornička bogoslužja koja vjernicima pomažu što bolje ispovijediti se. Svećenicima je preporučio uvođenje pokorničkih bogoslužja u župnom pastoralu. U završnom dijelu rekolekcije biskup Rogić osvrnuo se na pastoralni plan i program u predstojećem vremenskom periodu.

IZVOR: MISIJA

Odgovori

Skip to content