40 DANA ZA ŽIVOT: Kardinal Burke na bdijenju ispred splitskog rodilišta

12 000 i više života spašeno je od 2007. godine tj. 410 spašenih od početka ove jesenske kampanje! I još brojimo, jer je još tjedan dana ostalo do kraja ove kampanje!izzjednospasenodijete

Milost je moliti za nerođene uvijek, a još veća kad nas na bdijenju iznenadi svojom posjetom kardinal i udjeli nam svoj blagoslov! Kardinal Burke je u Split došao povodom promocije svoje knjige “I Božja ljubav Tijelom postala: Sveta Euharistija kao sakrament ljubavi” a organizatori njegovog dolaska u Hrvatsku Maja i Robert Dumančić koju su i izdavači njegove knjige, odlučili su ispuniti kardinalovu želju da posjeti naše bdijenje za nerođene u Splitu. Kardinal je s nama izmolio krunicu, zahvalio moliteljima na jakom svjedočenju pred bolnicom za zaštitu života i pozvao na ustrajnost u molitvi.izzkardburke

Na upit kako je doživio naše bdijenje za nerođene i što misli o djelovanju kršćana na ovakav način moleći na ulici odgovorio je:

“Bio sam blagoslovljen da kroz godine sudjelujem u mnogim javnim manifestacijama molitve i svjedočim neprocjenjivom dostojanstvu ljudskog života, posebno dostojanstvu onog nedužnih, bespomoćnih i nerođenih, tako da sam sretan što sam vam se pridružio danas u ovoj molitvi i uvijek ostaje istina da je molitva najmoćnije oruzje u borbi protiv zla u svijetu. Molimo se da će veliko zlo u obliku pobačaja biti pobijeđeno, po zagovoru Blažene Majke i uz Božju pomoć.”izzburkemarija

NAGRADA INICIJATIVI “SVJEDOCI GODINE”izzcaljkus

Zaklada Vigilare dodijelila je inicijativi 40 dana za život nagradu „Svjedok godine“. Nagradu je u ime inicijative preuzeo naš nacionalni voditelj Ante Čaljkušić na ovogodišnjem Tradfestu u Zagrebu!

OTVORENA KUĆA BETLEHEM ZA PODRUČJE DALMACIJEizzbetlehem

Svakako jedna od najljepših vijesti je otvorenje Kuće Betlehem za područje Dalmacije! Otvorenju je prethodila trodnevnica koju je predvodio u crkvi sv. Petra apostola u Kaštel Novom pater Marko Glogović. Treći dan trodnevnice u svečanoj povorci svi sudionici duhovne obnove pošli su u Kuću koju je pater Marko blagoslovio, a na čelu kolone nosio je sliku sv. Ivana Pavla II. čiji spomendan Crkva slavi upravo 22.listopada, na dan otvorenja Kuće Betlehem.

BRAK KAO PLOD INICIJATIVEizzmladenci

Upoznali su se na prvom noćnom bdjenju za nerođene ispred bolnice u Vukovaru a na dan vjenčanja došli su i moliti na mjesto prvog susreta!

Nedjelja na splitskim bdijenjima je uvijek poseban dan

Dan je Gospodnji, a to je dan kad naši dragi redovnici popunjavaju sve termine bdijenja ispred rodilišta! Hvala Vam dragi naši, hvala svim moliteljima što ste darovali svoje vrijeme za najmanje, za majke, za očeve, za medicinsko osoblje!
Jedan sat našeg bdjenja, može doslovno spasiti nečiji život!

ŽIVOT, DAKLE, BIRAJ!izznedjelja

Bože, iz naraštaja u naraštaj, pozivao si svoj narod da bude miris života usred kulture smrti. Sada je došao red na nas. Pripremi me. Pošalji me. Iskoristi me. Želim dati svoj dio. Pošalji svoje ljude posvuda da izvrše ovu veliku zadaću.

Božji blagoslov i svako dobro!ittadoption

Marija Šošić,

koordinatorica inicijative za Dalmaciju
marija.sosic@40danazazivot.com

091/582 90 44

www.40danazazivot.com

1 comment

  1. Franjo Cimerman

    U Čakovcu je 31.10. 2016. godine ispred Bolnice, jedna osoba fizički napala Molitvenu skupinu. O tome su nas danas izvijestili svi lokalni i mnogi državni mediji. Međutim, nitko od njih nije objavio da je napadač, (što se iz video snimke, koju su objavili neki portali, jasno vidi) tamo prkosio mašući svojim transparentom, na kojemu je pisalo “Živio Josip Broz Tito!” To jasno govori o pripremanju i inicijativnom ishodištu napadača!

Odgovori

Skip to content