Čim je smijenjen Hasanbegović novac dodijeljen bratu Dragana Markovine!

Izvor slike: screenshot

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) 28. listopada dodijelio je sredstva Damiru Markovini, bratu ljevičarskog aktivista i povjesničara Dragana Markovine.

Prema podacima dostupnima na web stranicama HAVC-a, Markovina je kao scenarist i redatelj dobio 135 tisuća kuna za film ‘Borac’.

Rok za javljanje na poziv bio je 11. srpnja.

Sredstva su dodijeljena na 75. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća prema javnom pozivu ‘za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova’.

Konkretno, radi se o dugometražnom dokumentarnom filmu.

Ovaj podatak vrlo je zanimljiv s obzirom da je Dragan Markovina jedan od pripadnika ljevičarske struje koja je često kritizirala čak i SDP.

Markovina je u srpnju sa Zoranom Pusićem najavio osnivanje nove socijaldemokratske stranke te je objavio dokument ‘Prijedlog za novu socijaldemokratsku politiku’. Ipak, kako je objasnio, radi mogućeg rasipanja glasova na ljevici, nisu išli u osnivanje stranke prije izbora. Ipak, nakon 11. rujna ponovno je pokrenuo inicijativu.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je pod udarom javnosti upravo zbog HAVC-a jer je bila članica Upravnog odbora, a premijer Plenković jasno je rekao da od nje očekuje istragu oko sumnji u ‘nečasne’ radnje u HAVC-u.

Rezultate možete pogledati na web stranicama HAVC-a.

get_img
Travaš: Par milja kuna stiže uskoro
Na HAVC-ovu raspodjelu na svom se Facebook profilu osvrnuo i ratni snimatelj HTV-a Dražen Travaš.

“Sastalo se vijeće mudraca i 28.10. prvu lovu krnilo za ‘razradu projekata i poticanje scenarija’ – 135 000 kn kome?
Damiru Markovini …. bratu od Dragana Markovine, poluglumcu RTL-ovih i REGIONSKIH sapunica koji je ničim izazvan iznenada postao scenarist, autor i režiser dugometražnog dokumentarnog filma !!!
Alo.. ??
To je tek razrada…. par milja kuna stiže uskoro.
A Dokumentarac se zove ‘Borac’ … ne znam jel Borac iz Banja Luke ili iz WW2 ili neki tamo…. al scenarij i projekt će se doraditi”.

Odabrao: Hrvoje Hribar
Potpisala: Nina Obuljen”, napisao je Travaš na facebooku.

https://www.facebook.com/arhivcrotv/posts/1345037275528458

Odgovori

Skip to content