TJEDAN SJEĆANJA – TREĆI DAN

Treći dan Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt u srijedu, 16. studenog 2016., s početkom u 18 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, organizira predavanje „Da se ne zaboravi: srpski zarobljenički logori u Domovinskom ratu“, a predavač je Radoslav Zaradić, mag. povijesti.

U predavanju će biti govora o većim srpskim logorima za vrijeme Domovinskog rata i to o: Manjači kod Banja Luke, Stajićevu u Vojvodini te na prostoru Hrvatske u Glini, kao i o svjedočanstvima zarobljenika. Zbog aktualnosti i važnosti teme bit će govora i o suđenju kapetanu Draganu te iskustvima hrvatskih logoraša u kninskom zatvoru. Izlaganje će biti popraćeno prikazom pojedinih dokumenata srpske provenijencije, medicinskih nalaza koji potvrđuju sve torture koje su logoraši prošli i na kraju fotografijama logora.

Po završetku predavanja, u 19 sati u istoj dvorani održat će se predstavljanje knjige „Vukovarska bolnica 1991. – početnica čovječnosti“. Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Matko Marušić i doc. dr. sc. Marko Jukić, a događajima će u ime organizatora moderirati Margita Vučetić, potpredsjednica Hrvatske udruge Benedikt.

Istu večer u sklopu Tjedna sjećanja s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici u Omišu bit će predstavljena zbirka pjesama „Vukovar istini pripada“ autorice Branke Mlinar. Uz autoricu zbirku pjesama predstavit će dr. sc. fra Stipe Nimac i Vide Popović, a događajem će moderirati Svjetlana Buljević.

Po završetku tog događaja, u 20 sati u dvorani hotela Plaža u Omišu, prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“, a događajem će u ime organizatora, Nacionalnog sindikata policije i Hrvatske udruge Benedikt, moderirati Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

film_ovcara_-_neispricana_prica

Hrvatska udruga Benedikt

1 comment

  1. Marijan Glamočak

    Hrvatska udrzga Benedikt zaslužuje duboko poštovanje I zahvalnost I nas I Srijema, s istoka Hrvatske. Radujem se svakom domoljubnom potezu! Hvala Vam!!!

Odgovori

Skip to content