Guverner HNB Vujčić predlaže još veće siromaštvo zaposlenih i građana

Danas je sve podložno kritici putem svih medija javnog informiranja ubrajajući vrlo često i samoga Boga. Masama koje prihvaćaju doktrinu univerzalne kritike ne ostaje ništa sveto i ništa vječno, a tako se na mase djeluje neprestanim usađivanjem sumnji i neizvjesnosti koje uništavaju vjeru u Boga i pravednost i udaljuju ih od vjere.

Guverner HNB-a Boris Vujčić, 10.06. 2013. g. govorio je na tribini o ulasku Hrvatske u EU i pored toga što je sve te godine svesrdno zagovarao ulazak u ‘EU-Ropsku’ Uniju sada govori da nećemo imati nikakve značajne promjene za dulje vrijeme, već činjenicu da ćemo biti u središtu pozornosti.

{jathumbnail off}Naravno mi smatramo da ćemo biti u središtu pozornosti, svih ‘EU-lešinara’ kako da nas opljačkaju do kraja, jer nam je ostalo još vode, struje, šuma, jezera, otoka i mora.
No on je mislio na pozornost za koju se on osobno zalaže, a to je što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku Monetarnu Uniju i zamjenu kune za euro.

Guverner Vujčić vrlo loše provodi doktrinu univerzalne kritike

Doktrina univerzalne kritike pripada u društveni inženjering, prema kojoj se široke mase nastoje privoljeti da ništa ne prihvaćaju dok se to najprije ne stavi pod povećalo strogog i kritičnog ispitivanja, dok to nije dokazano materijalnim dokazima i matematičkom egzaktnošću.
Danas je sve podložno kritici putem svih medija javnog informiranja ubrajajući vrlo često i samoga Boga. Masama koje prihvaćaju doktrinu univerzalne kritike ne ostaje ništa sveto i ništa vječno, a tako se na mase djeluje neprestanim usađivanjem sumnji i neizvjesnosti koje uništavaju vjeru u Boga i pravednost i udaljuju ih od vjere.

Ako zamijenimo kunu za euro sve će poskupjeti dva puta

Znamo kako su prošle sve zemlje koje su zamijenile svoju marku, liru, f. frank i ostali te da im je sve poskupjelo dva puta. Tako je na primjer najmanji Mercedes koštao 40.000 njemačkih maraka, a danas košta 40.000 eura, znamo da je pretvornik bio 1 euro za 2 marke, što znači da je cijena 80.000 DM.
Evidentno je da ni Vlada ni HNB nisu napravile nikakvu ekonomsku analizu, već hvale na sva usta Europsku Uniju koja grca u dugovima i besparici, štrajkovima, policijskim batinama koje građani dobivaju diljem Europe, ali to se od hrvatskih građana taji i ne pokazuje, što se zbiva u EU, ali zato imamo slike demonstracija iz Brazila, Turske, Sirije gdje su nemiri koji nemaju nikakve veze sa europskim ekonomskim stanjem.

Neargumentirani Vujčićevi stavovi i nesposobni ministri Milanovićeve Vlade

Takav svoj stav, guverner ničim ne potkrepljuje, niti nudi minimalnu analizu stanja i perspektive, takve odluke koja će za Hrvatsku imati katastrofalne posljedice za nekoliko desetljeća unaprijed.
Svoje nesuvislo neargumentirano traženje o prelasku kune na euro, potkrepljuje pozivom svim ministrima (kao on nije kriv za katastrofalno stanje u Hrvatskoj i zato kritizira Vladu) da u idućih pola godine (točno je malim đacima odredio termin) trebali uputiti po svijetu i pokušaju se predstaviti u što boljem svijetlu i dovesti pet šest ulagača.

Pa kada bi sve ovisilo o tome kako će se naši jadni nesposobni ministri prikazati čak u duginim bojama ni to im ne bi pomoglo da privuku tih šest investitora u Hrvatsku.
Pa zar taj guverner ne vidi da se u ovoj državi krade, pljačka, pretvara, privatizira i uništava proizvodnja, poduzeća, tvornice, brodogradilišta, uglavnom sve što ima prizvuk rada i proizvodnje.
Zatim je svečano ponovio da je ključno provesti strukturne reforme i stvoriti poslovno okruženje za strane investitore. Vjerojatno one koje će po svijetu šest mjeseci tražiti naši ministri.
Interesantno je da tako visoko pozicionirani državni aparatčik, potiče ministre na trošenje deviznih dnevnica, što će oni vjerojatno rado prihvatiti da poprave svoj kućni budžet, a od rezultata će biti poznat jedino trošak dnevnica, koje će oni kao i do sada uredno skrivati od naroda i poreznih obveznika.

Stari plan naseljenja Hrvatske sa 5,5 milijuna stranaca počinje se ostvarivati od 01.07.2013.

Poziv Njemačkog parlamenta da Hrvatska počne naseljavati strance. Zvuči suludo jer ne znamo što ćemo s domaćim potencijalnim kapitalom nezaposlenih preko milijun radnika koji čekaju socijalnu pomoć s burze, o čemu nitko u Vladi i HNB-u ne razmišlja, već naprotiv guverner Vujčić šalje naše ministre po strance u inozemstvo.

Armija nezaposlenih će se morati snaći sa Fondovima EU-Rospke Unije koje je tako veselo reklamirala ministrica Vesna Pusić, ali do sada nismo vidjeli da je sagrađena i jedna tvornica.

Ali nameće se jedno jednostavno pitanje. Zašto taj birokrat poziva strance, strane ulagače, strane investitore, da nam stranci vode poslove i drmaju Hrvatskom.

Zašto ne pozove domaće radnike koji su bez posla i počne financirati domaće investitore, što mu nalaže Ustav član 53. da održava stabilnost i likvidnost u zemlji i prema inozemstvu, a članak 55. koji garantira pravo građana na rad.
Ova stavka likvidnosti u zemlji odnosi se na servisiranje financijskih tokova u zemlji, o čemu se prema Ustavu misli na financiranje tvornica, proizvodnje, rada, a ne na financiranje dnevnica ministara u inozemstvo, da troše novce poreznih obveznika, kojih je svakim danom sve manje, a tada nas zadužuju dalje.

Kako rade uljudne Središnje banke

Ako smo kapitalistička država normalno je da Središnja banka djeluje kao agent države kako bi emitirala i prodavala vrijednosne papire putem kojih država financira svoje rashode.
U razvijenim zemljama država je najveći potrošač rashoda i dugova, a tržište državnih vrijednosnih papira najveći je segment financijskog tržišta, koji se vremenski razgraničava, raspoređuje, obnavlja, zamjenjuje, diskontira, prodaje, otkupljuje i neprestano se vrti u financijskim tokovima.

Naša Narodna banka je inertna kao i svi guverneri koje smo imali. Njima je bitno da ih stranci tapšu po ramenu i da ih hvale. Kako se osjeća nezaposleni hrvatski radnik, nezaposlene samohrane majke, invalidi rata, branitelji, mladi koji nemaju perspektivu, vidimo da nijednog guvernera nije bila briga.

Sprega guvernera Vujčića i ministra Linića

U ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, jedini koji se slažu i provode istu politiku su dva najvažnija čovjeka odgovorna za financijski krah Hrvatske. Trenutni dug je 52,5 mlrd. eura, a o garancijama i reprogramiranju (još toliko) da ne govorimo, a i biti će novi rebalans proračuna.
Ali ljubav između ove dvojice financijera cvate kao u mladim danima jer moraju pokrivati jedan drugoga u sprezi sa preporukama MMF-a i ECB, dapače guverner Vujčić da može sam odlučiti, a ne po regulama EU već bi nas jučer gurnuo u Europsku monetarnu uniju i Hrvatska bi već imala euro, u toj pretvorbi kune za euro, cijene bi podivljale i sve bi bilo dvostruko skuplje kao u Njemačkoj i svim zemljama koje su ušle u EMU, o čemu oni skrivaju informacije i ne žele obavijestiti javnost.
Iz dosadašnje prakse vidjeli smo da jedino kada se radi o mandatu da jedino tada takvi financijski genijalci, upućuju kritiku na drugu stranu da bi spasili vlastitu stražnjicu.

Ministar Slavko Linić nam iz dana u dan poručuje da moramo prodati vikendice, da moramo iseliti iz većih u manje stanove, da moramo napustiti gradove te otići na selo, jer će nam uskoro uvesti nove poreze na imovinu kako bi mogao plaćati kamate na inozemne dugove s kojima su nas on i njegovi prethodnici i guverner zadužili.

Očito je da ministar Linić dosljedno provodi politiku MMF-a, odnosno da slijedi gotov projekt kojeg su mu dali, a to je smanjene troškova države za račun građana Hrvatske pod izlikom da ne mogu trošiti više nego što su zaradili. Pri tome zaboravljaju da su nas upravo oni zadužili u inozemstva, a ne narod koji mora plaćati njihovu nesposobnost da upravljaju državom, a da o financijama i ne govorimo.
Poznato je, naime, da međunarodna financijska oligarhija skupo plaća rad mnogih instituta, koji rade analize, donose zaključke i odluke koje toj oligarhiji odgovaraju, a kojima se koristi Međunarodni monetarni fond. Slavko Linić koristi čak i iste termine poput MMF-a, odnosno ‘Udruženja’ koje je odgovorno za svjetsku krizu i kojem nije u interesu hrvatski gospodarski oporavak. Zbog toga i dolazimo do apsurda da u kapitalizmu moramo rasprodati sve ono što smo stekli za vrijeme samoupravnog socijalizma, pa mnogi postavljaju pitanje, a da ga vratimo.

HNB je dužna brinuti se o likvidnosti zemlje, a cijeli dug od 52,5 mlrd.eura je neligitiman

Prema Ustavu Republike Hrvatske članak 53. Narodna banka dužna je brinuti se o stabilnosti valute, o unutrašnjoj i vanjskoj likvidnosti. Prema toj ustavnoj odredbi zaduživanje kod stranih banaka je nelegalno, što znači da je hrvatski inozemni dug ilegalan.
Hrvatski građani trebali bi na te činjenice podsjetiti Hrvatsku vladu, te zatražiti prestanak otplate duga. No, problem je u tome što su građani apatični i apolitični, a takvi su zato jer se nad njima sustavno provodi ‘Doktrina kontrole uma’. Hrvatski mediji, koji su u službi neoliberalne politike i Novog svjetskog poretka, zatupljuju ih nebitnim informacijama prešućujući one bitne, zbog čega je narod i postao nezainteresiran za pljačku koja mu se pred nosom događa, a možda su čipirani putem onih silnih cjepiva protiv raznih gripa.
Pozivamo Hrvatski narod pod hitno da se razbudi, ako želimo prisiliti političare da rade u korist onih koji su ih izabrali, građana RH, a ne za MMF i međunarodnu financijsku oligarhiju.

Guverner Vujčić plasira doktrinu univerzalne promjene

Doktrina univerzalne promjene također pripada u društveni inženjering, a zasniva se na tezi ideje da danas apsolutno ništa ne može ostati isto. Univerzalnost promjene očituje se toliko da se ne gleda na to da li je promjena ispravna ili neispravna, loša ili dobra, potrebna ili nepotrebna, laka ili teška, jeftina ili skupa, a bez obzira na sve pozitivne ili negativne osobine ili posljedice mora proći ideja da je promjena nužna i neizbježna.
U zadnjih 20 godina u svijetu su se dogodile velike promjene, kao raspad SSSR-a, Varšavskog pakta, Jugoslavije, Čehoslovačke i dr., a socijalističke zemlje Istočnog bloka prešle su na kapitalistički sustav.

Od početka 2000-ih većina zemalja Južne Amerike postala je socijalistički lijeva, u islamskim zemljama došlo je do snažnog pokreta fundamentalista koji su pokrenuli ratove u Afganistanu 1990., Čečeniji 1993., Bosni 1994., Kosovu 1999., došlo je do velikih NATO ratova u Afganistanu 2001. u Iraku 2003., pad dolara u SAD-u, građevinski šok, naftni šok, financijski šok, do pada najvećih zapadnih banaka 2008., do nacionalizacije u zapadnoj kolijevci kapitalizma, zdravstvenoj opasnosti od kravljeg ludila, ptičje gripe, svinjske gripe i dr.

Promjene su se događale i događat će se u budućnosti no nije potrebna velika analiza da se konstatira da je u svijetu daleko više negativnih, neracionalnih univerzalnih promjena koje su daleko teže i brojnije od dobrih i racionalnih univerzalnih promjena kojih je malo.

Tako od 25.06.1991.g. za Republiku Hrvatsku nastupa univerzalna promjena, pa umjesto blagodati suverenosti Hrvatskog naroda, teške posljedice osjećamo već 22 godine, a od 1.07.2013.g. nastupa ‘VELIKI PRASAK NEGATIVNE UNIVERZALNE PROMJENE’, a tek nas čekaju još mnogo gore promjene, i još veće siromaštvo, ako nas ovi Rohatinski, Vujčići, Šukeri, Linići, koji nas zadužuju svaki dan uskoro bace u pakleni luciferski kotao Europske monetarne unije i zamijene kunu za euro. Od 1.07.2013.g. suverenitet Republike Hrvatske više ne stanuje u Zagrebu nego u Bruxellesu.

Pogledajte više na: www.zajedno.tv https://www.facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR
Ljudski je i razumno da se postavi pitanje tko je izgubio osjećaj za standard dobra i zla i kakvi to nepodobni čudni ljudi vode naš narod u univerzalne negativne promjene.

Karino Hromin/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content