Pratite prijenos molitve i slavljenja UŽIVO – 24 sata na dan, sedam dana u tjednu!

LIVE STREAM    Možete li zamisliti mjesto na kojemu se moli 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, i tako mnogo godina za redom?

Bez obzira mogli ili ne razumjeti vrijednost ovakve duhovne aktivnosti morate znati da je to stara biblijska i monaška praksa koja je uvijek, kada bi se prakticirala, bila pokretačem duhovnog probuđenja širokih razmjera. Proteklih se godina ovo iskustvo proširilo svijetom pa je tako došla i do Hrvatske! Doznajmo više…

{jathumbnail off}Kralj David je na neki način začetnik ovakvog oblika slavljenja i molitve. On je bio čovjek koji je želio samo jednu stvar. U Ps 27,4 kaže: „Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.“

Oko 1000 god. pr. Kr. on je naredio da se kovčeg Saveza prenese u novu prijestolnicu, Jeruzalem, uz zvuke pjesme i glazbenih instrumenata. Kovčeg je smjestio u šator i odredio 288 pjevača i 4000 glazbenika da zahvaljuju i slave Gospodina dan i noć (opisano u 1 Ljet 15–17). Iako je šator poslije zamjenjen Hramom, Davidov način slavljenja i molitve je prihvatilo još 7 Izraelskih i Judejskih kraljeva nakon njega. Svaki put kad bi se ovakvo štovanje ponovo uvelo, nastupio bi duhovni i svaki drugi napredak, vojne pobjede i oslobođenje Izraelskog naroda, a kad bi se prekinulo, nastupio bi pad u svakom pogledu, vojni porazi i ropstvo.

Zanimljivo je da je David samo jednom prinio žrtvu Bogu i to kada je kovčeg Saveza donešen i postavljen u šator, poslije toga više nije prinosio žrtve, umjesto žrtve, David je slavio Boga. Za slavljenje su bili zaduženi Leviti i oni su to radili profesionalno, puno radno vrijeme. Postojala je struktura slavljenja, to je bilo sviranje, klicanje, plesanje, pljeskanje… i bilo je postojano, dakle, dan i noć.

Kako je David došao na tu ideju?

David je imao uvid u način slavljenja na nebu, on je imao objavu i znao je da na nebu postoji slavljenje. Znao je da, ako se i na zemlji događa slavljenje, onda se ta dva prostora povezuju, a to opisuje u svojim psalmima.

Kroz povijest je bilo puno primjera ovakvog načina slavljenja Boga, a i sv. Pavao u 1 Sol govori: „Uvijek se radujte, bez prestanka molite i za sve zahvaljujte.“

U novije vrijeme, 1999. god. osnovan je Dom molitve „International House of Prayer“ u Kansas City-u i to je danas najveći Dom molitve u svijetu. Imaju oko 700 članova koji su stalno zaposleni, imaju svoje škole, fakultete, dječje vrtiće, dakle od najmlađih uzrasta se slavi Boga, živi se s Bogom, proučava Njegova Riječ i to sve 24 sata na dan 365 dana u godini. U Europi je najveći Dom molitve u Njemačkoj u Augsburgu. Imaju 19 stalnih članova koji su također stalno zaposleni. Organizirani su u smjenama i također pokrivaju molitvom i slavljenjem 24 sata na dan, sve dane u godini.

Nedavno je po uzoru na ove Domove molitve sličan pokrenut u Slavonskom Brodu. Posjetite njihovu web stranicu i doznajte više o svemu što se tamo događa, a svaki puta kada to poželite možete live streamom „skoknuti“ do Kansas City-a i uključiti se u moćno slavljenje koje vas trenutno može osvježiti i potaknuti na dublje predanje Bogu.

Odgovori

Skip to content