Euforija u Splitu uoči susreta s Dila Gorijem u 3. pretkolu Europske lige

Gruzijce će dočekati čak 30.000 gledatelja, Poljud ruši rekorde

 

{jathumbnail off}Navijači stižu za svih strana, očekuje se 30 tisuća gledatelja! Ulaznice za dvoboj protiv Gruzijaca sve brže nestaju, Hajdukov odjel za pretplatu obara rekorde.

Gruzijci iz Dila Gorija osjetit će grotlo Poljuda, to više nije dvojbeno. Ludnica među navijačima Hajduka nastala je uoči prvog dvoboja 3. pretkola Europske lige što se igra u četvrtak u 21 sat. Protivnik nije atraktivan, objektivno, za Dila Gori, osim pasioniranih kladitelja, rijetko tko je čuo, ali to ne smeta navijačima bijelih.

Do utorka ujutro prodano je 5080 pretplata što je apsolutni rekord ako se izuzme ona sezona kada je gostovala Barcelona. Tada je bilo isplativo kupiti pretplatu jer je u nju bila uključena i ulaznica za Barcelonu, pa je te sezone prodano 6500 pretplata. Izuzev te sezone, rekord je 4800.

– Huk s tribina nas ponese, pun stadion bit će plus za nas. Kada je stadion prazan, mislimo da igramo trening-utakmicu. Dila Gori je ozbiljna momčad, to sugeriraju rezultati, momčad koja pobijedi Aalborg s 3:0 zaslužuje respekt – kaže odlični stoper bijelih Goran Milović.

Gruzijci su u Split stigli još u subotu. Nakon uzvrata protiv Aalborga u Danskoj nisu se ni vraćali kući, nego su se smjestili u Dugopolju. Žele se priviknuti na veliku vrućinu, treniraju u paklu Dugopolja na 40 Celzijevih stupnjeva. Djeluju opasno, ali nije to protivnik kojeg Splićani ne mogu preskočiti. I Poljud se, nakon silnih koncerata, šminka za utakmicu. Mijenja se dio trave ispred južne tribine, tamo gdje su stajale pozornice, a promijenit će se dio travnjaka u kaznenom prostoru ispred sjeverne tribine. Travnjak će biti puno bolji nego u dvobojima s Turnovom i Rijekom, a to je ono što Igor Tudor traži. Njegova igra od noge do noge ne trpi slab teren.

Izvor: Večernji list

 

Odgovori

Skip to content