Svi na Poljud

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige Hajduk od 21.00 na Poljudu igra protiv gruzijske Dile iz Gorija.

{jathumbnail off}Nogometaši Igora Tudora na krilima sjajne atmosfere u momčadi, ali i one na tribinama, jurišat će po pozitivan rezultat uoči uzvrata u Tbilisiju. I trener i svi prvotimci Hajduka koji su se u posljednjih nekoliko dana izjašnjavali o željama glede konačnog ishoda slažu se u jednom: “Zadovoljila bi nas bilo koja pobjeda bez primljenog pogotka.”

Nakon što pod vodstvom Tudora Hajduk nije doživio poraz u 11 utakmica (ne računamo li gubitak Superkupa od Dinama na jedanaesterce) apetiti ‘dječjeg vrtića’ su narasli, te će se tražiti isključivo pobjeda. Hajduk je u nedjelju promarširao Parkom mladeži i razbio RNK Split, te je poslije tri kola HNL-a pozicioniran na drugom mjestu, iza Lokomotive, a ispred Dinama.
Rezultat je to kojem se malo tko nadao, ali Tudor je lijepo posložio momčad u kojoj najstariji igrač ima 25 godina (Mislav Anđelković) i zasad to u formaciji 4-3-3 izgleda odlično. Hajdukova navijačka vojska od nedjelje odbrojava do početka večerašnjeg susreta i atmosfera će biti spektakularna, u to nema sumnje.

Nije sporno kako su Hajdukove sadašnje partije mamac za navijače, ali i kad nije bilo tako Poljud je u europskim utakmicama preko ljeta bio krcat, što će nedvojbeno igračima biti od velike pomoći. Uostalom, nakon dvoboja pred praznim tribinama kontra makedonskog Turnova svi su mahom isticali kako je užasavajuće igrati u takvom ambijentu.

Poslije Makedonaca na red stižu Gruzijci. Bez obzira što gruzijska reprezentacija ne kotira kao makedonska, Dila Gori nikako nije suparnik kojeg se smije potcjenjivati. Klub iz Staljinova rodnog grada lani je u pretkolima Europa lige izbacio danski Aarhus i ciparski Anorthosis da bi na posljednjoj prepreci uoči skupina zapeo i ispao od portugalskog Maritima.

Međutim, da takvi rezultati nisu slučajnost pokazali su i na startu ove euro-sezone, kada su nokautirali danski Aalborg, ne dozvolivši da im postignu pogodak u 180 minuta (3:0 u Gruziji pa 0:0 u Danskoj). Koliko Dila Gori ozbiljno shvaća Hajduk i koliko žarko želi u četvrto pretkolo, svjedoči podatak da su još u subotu stigli u Dugopolje, kako bi se sasvim aklimatizirali na ono što ih večeras čeka.

Njihov trener na press konferenciji nije puno pričao o samom sustavu, ali ne treba biti previše mudar da bi se došlo do zaključka kako će se Gruzijci na Poljudu orijentirati na kontre i polukontre, iz kojih će pokušati ugroziti Lovru Kalinića i postići pogodak koji bi im dao veliku injekciju samopouzdanja uoči uzvrata.

Utakmica počinje u 21,00 sat.

 

 

Odgovori

Skip to content