Policija uhićuje Milanovićeve zviždače

Nevjerojatno je, ali tako bi zviždanje, kao najbezazleniji oblik negodovanja, neki mogli platiti novčanom ili pak zatvorskom kaznom. Ako naša policija privodi za zviždanje, za pretpostaviti je da bi se nesretnik koji bi u Hrvatskoj Milanoviću bacio cipelu u glavu u okovima odrobijao maksimalnu kaznu.

{jathumbnail off}’Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice vojno redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu gdje je jučer, 5. kolovoza bilo nazočno oko 5 000 posjetitelja, na Trgu Ante Starčevića je oko 11.30 sati zabilježeno narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba koje su za vrijeme govora visokih državnih dužnosnika zvižducima, vikom i galamom remetili javni red i mir. U svezi istog je u Policijsku postaju Knin dovedena jedna osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih počinitelja nastavlja’, stoji u dramatičnom priopćenju policijske uprave šibensko – kninske.

Da to nije sve, kazuje nam i nastavak izvješća: ‘Tijekom jučerašnjeg javnog okupljanja kulturno-zabavnog karaktera u mjestu Čavoglave, općina Ružić , „Čavoglave 2013“, a također povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti , gdje je bilo nazočno oko 100 000 posjetitelja zabilježena su tri prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, odnosno tri osobe su zatečene da nose oznake ili druga obilježja kojima se poziva na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti, kao i četiri prekršaja ove naravi regulirana Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, a svim počiniteljima su izdani obvezni prekršajni nalozi’.

Nevjerojatno je, ali tako bi zviždanje, kao najbezazleniji oblik negodovanja, neki mogli platiti novčanom ili pak zatvorskom kaznom. Hrvatska, kao moderna zemlja koja teži ka zapadu i najmlađa članica Europske Unije, može sa žaljenjem gledati neke istočne zemlje u razvoju gdje se ne privodi i kad se negoduje bacanjem jaja, pa ni kad se predsjednika gađa cipelom.

Ako naša policija privodi za zviždanje, za pretpostaviti je da bi se nesretnik koji bi u Hrvatskoj Milanoviću bacio cipelu u glavu u okovima odrobijao maksimalnu kaznu.

 

Izvor: Dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content