Marko Francišković još uvijek je u zatvoru

Odvjetnici se složili: ‘Radi se isključivo o političkom progonu i zloporabi položaja, takve metode nisu viđene u Hrvatskoj još iz vremena zločinca Tita! Zgroženi su nad činjenicom da je vrhunski hrvatski intelektualac i daleko najjači ekonomist u Hrvatskoj Marko Francišković zatvoren u remetinečkom zatvoru jer nema osnove za to, osim političkog terora nad političkim neistomišljenikom!’

{jathumbnail off}Prema najnovijim informacijama, Marko Francišković nalazi se u Remetinečkom zatvoru, rekao je za portal dnevno.hr Franciškovićev odvjetnik Ilija Franjić. Na pitanje zašto je u zatvoru, odvjetnik Franjić odgovara – zbog prijetnje ministru. Arsenal oružja o kojem bruje mainstream mediji, a koje je navodno pronađeno kod Franciškovića u stanu nije bilo spomenuto. Odvjetnik Franjić zbog trajanja istage nije želio u javnost s detaljima slučaja.

Glavni razlog represije od strane MUP-a nad Markom Franciškovićem, ekonomistom i autorom veoma cijenjene knjige ‘Hrvatska knjiga opstanka’ te urednikom audioemisije ‘Globalni kaos’ njegova je navodna prijetnja na službenoj Facebook stranci Ranka Ostojića, ministra unutarnjih poslova. Na temelju navodnih prijetnji (navodnih jer je riječ o snu i nerealnoj apstraktnoj prijetnji) Marku je obavljen pretres stana gdje mu je navodno nađeno oružje i to, kako prenose drugi portali, čitav arsenal oružja i bombi.

– Upitno je i to da li je Francišković zaista išta imao, te je li cijeli proces od naloga do uhićenja sproveden po zakonu – raspravljaju mnogi Franciškovićevi istomišljenici. No, službeno izvješće je takvo kakvo je. Francišković je pretvoren u terorista, a komentari ministra Ostojića su izostali. Sudac županijskoga suda odredio je Franciškoviću 30 dana boravka u istražnom zatvoru Remetincu.

Facebook stranica na kojoj se odvijala rasprava na temelju koje je Marko Francišković uhićen ekspresno je nakon objave screenshotova rasprave na portalu dnevno.hr obrisana, kao da nikad nije ni postojala. Nitko od mainstream medija koji su pratili ovaj slučaj nije objavio ono što je sporno u cijelom slučaju. Francišković je vrijeđao ministra tako što je rekao da ga je sanjao, a ministar ili njegov administrator javno je vrijeđao ne samo Franciškovića, nego i sve vjernike u ovoj zemlji, a koji čine 90 posto stanovnika ove države. Najvažnije je da je uhićen, kako su ga mediji okarakterizirali, terorist koji je prijetio nadasve nezaštićenom ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću.

Svi vi koji ste pročitali raspravu mogli ste se uvjeriti da je Franciškovićeva krivnja zapravo njegov san. Ono što nije bilo povezano sa snom bilo je toliko apstraktno da ne može proći niti na jednom sudu, osim naravno hrvatskom. Taj je san toliko prestrašio ministra da je do drugoga jutra imao nalog za pretres Franciškovićeva stana. Mnogi njegovi prijatelji i poznanici pak postavljaju pitanje: ‘Kako su uspjeli dokazati da je upravo Marko Francišković taj koji je u tom trenutku pisao sporne poruke? Kako su tako brzinski uspjeli naći krivca?!’

Prisjetimo se nedavnog slučaja kada su anonimci u Vinkovcima otvorili Facebook stranicu i javno se izrugivali maloljetnicama, vrijeđali ih i ponižavali na zgražanje cijele Hrvatske i nakon koje je jedna maloljetnica čak izvršila samoubojstvo. Policiji je tada trebalo skoro mjesec dana da ugasi stranicu, da dobije dopuštenje od američke tvrtke Facebook.inc. Dakle, kad su u pitanju naša djeca, sigurnost hrvatske djece, onda se nalog čeka tjednima, a kad je u pitanju navodna sigurnost ministra MUP-a cijeli slučaj obavljen je po kratkom postupku.

U utorak ujutro na obavijesni razgovor u Heinzelovu pozvan je i Natko Kovačević, predsjednik udruge ‘Pravednik’, čiji je Francišković član. Nakon cjelodnevnog ispitivanja o radu i djelovanju udruge Kovačević je pušten kući. Odmah se javio s najnovijim informacijama. Nitko do sad, osim odvjetnika, za kojega nije jasno je li dodijeljen po službenoj dužnosti ili je izabran od strane Franciškovićevih roditelja, a za sada nije razgovarao s Markom.

Natko Kovačević za portal dnevno.hr je rekao: ‘Danas kada sam išao na saslušanje u Heinzelovu na policiju u svezi Ostojićeve fizičke represije nad našim Markom motivirane ideološkom mržnjom, ali i sluganstvom svojim gazdama iz Londona koji su ga prije upregnuli kao svoje njakavo magare u lov na tada odbjeglog Gotovinu, sreo sam se s više odvjetnika koji su se vratili s godišnjih odmora, te su mi rekli kako se radi isključivo o političkom progonu i zloporabi položaja, te da takve metode nisu viđene u Hrvatskoj još iz vremena zločinca Tita!

Zgroženi su nad činjenicom, da je vrhunski hrvatski intelektualac i daleko najjači ekonomist u Hrvatskoj, Marko Francišković, zatvoren u remetinečkom zatvoru jer nema osnove za to, osim političkog terora nad političkim neistomišljenikom! Da bi netko mogao biti zatvoren na 30 dana u Remetincu po osnovi prijetnje i imanja navodno neprijavljenog oružja, mora se dokazati da je takva osoba opasnost na slobodi, što u ovom slučaju nema nikakve veze niti pravnog uporišta jer “prijetiti” vješanjem ministra je više komično nego izvedivo te za to postoji pravna procedura dokazivanja utemeljenosti navodne “prijetnje” i to privatnom tužbom, a za posjedovanje navodno neprijavljenog trofejnog oružja se ne dobije samo tako lako zatvor, znači posrijedi je isključivo politički montirani proces! Kada se nekom odmah odredi zatvorski pritvor na 30 dana, tako se vrši pritisak i na konačnu presudu jer ako je Marko nepravedno zatvoren, a jest, onda bilo kakva konačna presuda tipa uvjetne kazne dokazuje pogrešku u određivanju pritvora u remetinečkom zatvoru, a to znači da je Marku unaprijed određena zatvorska kazna bez suđenja, točno onako kako je to ta Ostojićeva partija radila za vrijeme Jugoslavije, tvrde moji odvjetnici!’

Željka Mihokovića, branitelja koji je javno stao u Franciškovićevu obranu pismom objavljenim na našem portalu, kako kaže, sada Udba optužuje da je on drukao Marka. U pristigloj pošti (inbox) na Facebooku prima poruke tipa – ‘Sad si pod zaštitom dok ne obaviš što ti se naredilo, ali drukeri nikome nisu mili’. Mihoković je komentirao da ne može vjerovati da se služe tako niskim udarcima.

Fanovi Franciškovića i udruge ‘Pravednik’ okupljaju se svakim danom u sve većem broju. Na Facebook profilu Natka i Marka sve bruji od poruka podrške. Po komentarima mnogi su sada ustali na noge, bore se, kako kažu, za pravdu i istinu. Komentari izgledaju otprilike ovako: ‘Marko čuvaj se i nedaj se razbojnicima! Istina će pobijedit i svi pravi Hrvati su uz Tebe, veliki pozdrav iz Splita! Marko drži se, mi smo tvoji, pravda će pobijediti! Ja sam sanjala da Ostojić i njegovi, kao i ostala banda kopaju po kontejnera! Neka me sad uhite!!!! Marko držite se pravda i istina su na našoj strani. Na muci se poznaju junaci, ti naš junak istine. Pozdrav, Marko, mislimo na tebe, svi smo se ustali na noge… ti si živuća legenda Hrvatske… a ti će psi na kraju ipak visjeti sa onih bandera itd…’

Neslužbeno doznajemo da su u pripremi tužbe protiv Ranka Ostojića temeljene na komentarima iz prepiske zbog kojeg je uhićen Marko Francišković. Mnogi fanovi negoduju jer smatraju da bi u zatvoru trebao biti ministar, a ne pravednici kojima je jedini grijeh širenje istine i snivanje ljepše i slobodne Hrvatske.

Izvor: Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content