NISMO UGROŽENI KAKO PRIČA MILORAD PUPOVAC!

Poštovani Premijeru Hrvatske vlade, poštovana Predsjednice i Vrhovna zapovjednice, poštovani političari Hrvatskog Sabora obraćam Vam se i pitam vas dokad ćemo više trpjeti psihički teror Milorada Pupovca zastupnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Kao Hrvatska Braniteljica pravoslavne vjeroispovjesti koja je branila Hrvatsku od srbočetničke agresorske vojske koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, pitam Vas da li mu itko može ili želi stati na kraj s njegovim svakodnevnim istupima u javnosti o ugroženosti Srba. Svakodnevno širi mržnju, širi laži o ugroženosti Srba obmanjuje Hrvatski narod. O kakvoj on to ugroženosti priča, tko je to ugrožen u Hrvatskoj. Je li ima ijedan dokaz za to?

Na domjenku u Srpskom nacionalnom vijeću za pravoslavni Božić umjesto poruke mira on šalje poruke mržnje za govornicom. Također izaslanik iz Beograda koji je također tu došao, javno se prijeti da će braniti Srbe svim raspoloživim sredstvima. Kakve su poruke poruke odaslane s tog domjenka kojeg financiraju građani i porezni obveznici. Niko nije reagirao od prisutnih političara nego su i dalje nastavili lomiti pogaču s njima. Zašto ne pitate narod pravoslavne vjeroispovjesti, koji živi mirno i dostojanstveno, je li je ugrožen.

Već odavno je poznato da Pupovac mrzi sve što je Hrvatsko osim kune (a i ona je bila ustaška valuta, ali mu to ne smeta). On kao takav ne može zastupati nacionalnu manjinu. On treba kao i svi poštivati zakone hrvatske države .On previše traži od Hrvatske, ali još više i dobiva. Ponekad se upitam di ja to živim u Hrvatskoj koja je toliko natopljena krvlju za vrijeme Domovinskog rata, koliko mladih života je palo da bi Hrvatska bila slobodna i samostalna država. Koliko ih je mučeno po srpskim logorima pogotovo Branitelji. Sjetimo se Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti koji je zajedno sa svojim suborcima mučen i koji je prošao kalvariju u logoru Sremska Mitrovica. Koliko je civila žena djece staraca je mučeno, silovano i poklano.

Zar smo dočekali da nam u Hrvatskoj kroji sudbinu Pupovac. Mi se nismo borili i ginuli, svoju krv prolili, teški invalidi postali, svoju mladost i zdravlje ostavljali po ratištima za ovakvu nam današnju Hrvatsku. Je li znate koliko Branitelja umire dnevno, koliko ih još ima oboljelih od teških bolesti, raka srčanih i moždanih udara, koliko ih je suicida izvršilo zbog ovakve politike. Kad vidimo kaj se događa u Hrvatskoj razbolio bi se i zdrav čovjek, a ne Branitelj koji je prošao pakao rata. Dodajete samo sol na ranu da nas još više peče.

Do kada će Pupovac određivati što ćemo slaviti i koje obljetnice budemo slavili. Je li Hrvatska određuje Srbiji koje obljetnice će slaviti. Mislim da ne. Odlučuje koja spomen ploča će gdje biti i što će na njoj pisati. Mi svi Hrvatski Branitelji za njega smo Ustaše. U svakom Branitelju vidi Ustašu i prijetnju. Zar nismo previše toga prošli da bi nam Pupovac određivao sudbinu. Nacionalnu manjinu u Hrvatskoj treba zastupati osoba koja će raditi za dobrobit oba naroda i koja nije puna mržnje. Ne dozvolite da Pupovac odlučuje što se smije, a šta se ne smije.

Također pitam vas i tražim odgovore tko mu je dodijelio čin Hrvatske vojske. Čime je on zaslužio taj čin dok mnogi Hrvatski Branitelji koji su bili po prvim crtama bojišnice ne mogu dobit čin. Dobiju dva metra crne zemlje par plotuna i Hrvatki barjak. Mnogi Branitelji nam žive na rubu egzistencije, mnogi su beskućnici, mnogi ostali bez svojih domova. Branitelji moraju biti stup ovog društva i ne smiju se ponižavati i svako malo nas etiketirati pogrdnim imenima. Nek se narod pravoslavne vjeroispovjesti već jednom izjasni da li su oni ugroženi u Hrvatskoj. Nažalost, Pupovac je sramota hrvatskog naroda pravoslavne vjeroispovjesti i ne radi na njihovu dobrobiti nego radi za sebe i svoj džep. Koliko njegova stranka dobiva novaca iz državnog proračuna, što čini s tim novcima, da li je pomogao narodu.

Mnogi koji su izvršili agresiju na Hrvatsku slobodno se šeću, mnogi su abolirani, rade derneke po cijeloj Hrvatskoj pjevaju četničke pjesme stavljaju sajkače i kokarde sa četiri slova S na glavu, pucaju po gradovima za vrijeme proslava. To je nedopustivo! Dosta smo se mi nagledali kokardi i šajkača za vrijeme rata. To je sve ostavilo velike posljedice na nama Braniteljima. Zar opet trebamo to gledati. Također paljenje Hrvatskih zastava, skrnavljenja grobova Branitelja, pisanja po fasadama kuća i nadgrobnim spomenicima ‘Ovo je Srbija’ i četiri S. Da to kojim slučajem Hrvat napravi u Srbiji diglo bi se sve na noge i samo bi se kao na traci štancale prosvjedne note.

Ne dozvolite da se to više radi u Hrvatskoj. Ovo je Hrvatska, a ne Srbija. Prošli smo strahote rata i došlo je vrijeme da se napokon čuje i naš glas. Preko 20 tisuća bilo je Branitelja pravoslavne vjeroispovjesti koji su branili Hrvatsku i druge nacionalnosti i zato dopustite da se i naš glas čuje. Dosta nam je više terora političara koji ni prstom nije maknuo za nacionalnu manjinu, nego samo širi mržnju. Tražimo da nas primite da i mi kažemo što mislimo. Za Hrvatsku sam se borila i Hrvatska mi je u srcu. Ne slažemo se sa politikom Pupovca i ne podržavamo ga .

U ovih 20 godina ništa nije učinio za nacionalnu manjinu osim što samo širi mržnju, obmanjuje narod o ugroženosti, dok ga za to sve plaća Hrvatski narod i porezni obveznici.

HRVATSKA BRANITELJICA BOJA KAURIN

Izvor: Gradski portal Đurđevac

Odgovori

Skip to content