VIKTOR ORBAN: Mađarska, uz Hrvatsku i Poljsku, nosi častan naziv „predziđe kršćanstva“

Mađarska Vlada ne posustaje, nego odlučno ide naprijed.

Viktor Orban ponovno je snažnim govorom istaknuo da neće dopustiti “nacionalno samoubojstvo”, što u prijevodu znači da neće dopustiti nikakav nelegalni ulazak imigranata u Mađarsku, piše Višegrad Post.

Pred 532 nova granična djelatnika, Viktor Orban je jasno istaknuo da je „njihov posao zaštiti mađarske granice i sigurnost svih Mađara, kao i cijele Europe, što je bila sudbina (mađarske) nacije stotinama godina”.

Naravno, Viktor Orban ovdje misli na nemjerljiv doprinos Mađarske obrani Europe od višestoljetnih turskih najezdi i tadašnje islamizacije velikog dijela Mađarske, kao i drugih dijelova Europe.

Sama Budimpešta bila je islamizirana i više od 150 godina pod vlašću Turaka i islama. Mađarska, uz Hrvatsku i Poljsku, nosi častan naziv „predziđe kršćanstva“.

“Teroristički napadi, neredi, nasilje, kriminal, etnički i kulturni sukobi: sve nam to pokazuje da oni koji dolaze ne žele živjeti našim stilom života”, rekao je Orban graničarima.

“Oni žele nastaviti živjeti svoje živote i svoje navike koje su donijeli sa sobom, samo sa europskim standardom života. Mi ih razumijemo, ali ne možemo ih pustiti u Europu. Nigdje se pojam ljudskih prava ne pretpostavlja samoubojstvu nacije”.

Orban je istaknuo da je svjestan da ga to dovodi u nove sukobe sa EU, osobito nakon donošenja odluke da tražitelji azila neće smjeti napuštati azilantske centre i slobodno se kretati dok traje postupak rješavanja njihovog zahtjeva.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content