U Kaštelima prikazan film „Pravednik Stepinac“

Foto: Portal grada Kaštela

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt 14. veljače 2017. u dvorani dvorca Vitturi prikazan je dokumentarni film „Pravednik Stepinac“.

U ime organizatora prije početka prikazivanja filma prigodnim riječima obratio se predsjednik HUB-a Vide Popović, koji je naglasio kako nitko ne može dovesti u pitanje svetost blaženog Alojzija Stepinca niti može osporiti proces njegovog proglašenja svetim. Rekao je kako su upravo i oni koji to dovode u pitanje svjesni Stepinčeve svetosti, ali ponukani prizemnim političkim, ideološkim i povijesnim kontekstom žele sve oko Stepinca dovesti u pitanje i pod sumnju. Jedini krimen kardinala Stepinca bio je taj što je bio odan svom narodu i Katoličkoj crkvi, odnosno Svetoj Stolici, istaknuo je Popović, te je izrazio zadovoljstvo što se u posljednje vrijeme dio aktivnosti Hrvatske udruge Benedikt održava upravo na području grada Kaštela.stepinac-4

Film je izazvao pozornost nazočnih, a kroz isti su se mogli upoznati s malo poznatim detaljima iz života blaženog Alojzija Stepinca, koji govore u prilog njegove svetosti.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content