Za milijun kuna iz humanitarne pomoći kupili kuću SDP-ovca Jakovine?

Foto: fah

Milijun kuna iz humanitarne pomoći dali Jakovini za kuću

Udruga Regoč iz Slavonskog Brod koja brine za osobe s intelektualnim poteškoćama zatajila je donatorima da će kupiti kuću bivšeg SDP-ova ministra

Udruga Regoč iz Slavonskog Broda koja brine za osobe s intelektualnim poteškoćama kupila je kuću bivšeg SDP-ova ministra, piše 24sata.hr

“Zahvaljujemo svima koji su zvali broj i pomogli skupiti novac. Na naš račun uplaćeno je 975.000 kuna. Nakon toga smo potpisali ugovor o kupoprodaji s dva vlasnika i sad smo upisani kao vlasnici “, objavila je Mirjana Jakovčev na internetskoj stranici udruge Regoč.

Ne spominju se imena vlasnika, no, po fotografijama štićenika u dvorištu, kući i apoteci potpuno je jasno da je riječ o bivšim nekretninama nekadašnjeg SDP-ova ministra poljoprivrede.

Jakovčev je rekla kako su se prijavili na natječaj još u listopadu i da su već tad znali koji objekt žele kupiti.

“Prijavili smo se na natječaj s prijedlogom kupnje dvije nekretnine u Bukovlju i predali svu dokumentaciju. Bili smo presretni kad smo izabrani i obaviješteni da će se za nas prikupljati sredstva od milijun kuna”, napisala je.

Nejasno je zašto se tajilo da kupuju kuću od bivšeg SDP-ovog ministra?

Jakovina tvrdi da mu je važno da je ispunjena plemenita svrha cijele akcije, odnosno da su štićenici dobili adekvatan prostor za život i rad – objekt i imanje na kojem kasnije mogu raditi plastenike i baviti se drugim djelatnostima.

Jakovčev tvrdi da s Jakovinom nema nikakve veze i ne poznaje ga dobro.

Nakon političke karijere Tihomir Jakovina sa suprugom je ušao u nekretninski posao.

Sve afere Tihomira Jakovine

No, to nije jedini slučaj afera iz razdoblja kad je ministar bio SDP-ovac Tihomir Jakovina.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Ivan Pavelić, i još dvoje članova Uprave – Marija Vekić i Ivan Ištok, zatražili su isplatu milijunskog bonusa na koji “imaju pravo” prema tajnom ugovoru kojeg su sklopili u razdoblju 2014.-2105. tj. s bivšim SDP-ov ministrom Tihomirom Jakovinom.

Taj isti Jakovina je bio doveden u jasnu vezu s dva slučaja – Europska komisija pokrenula je naime istragu zbog sumnji da je dodjeljivao novce iz europskih fondova njemu bliskim trgovačkim društvima, kao i u slučaju šećerane u kojoj je, suprotno odluci Upravnog suda, stavljao u povlašten položaj jednu od tri šećerane.

Jedna od afera je i ona o Agenciji za plaćanja u poljoprivredi koja daje poticaje za tuđe zemljište.

Vlasnici poljoprivrednog zemljišta u Grabovnici i Mikloušu nedaleko od Čazme imaju livadu, voćnjake, sjenokoše. Svima je zemljište u vlasništvu, kako se kaže, 1/1. I treba reći – nisu korisnici državnih potpora. Njih četvero ljetos se neugodno iznenadilo kad su slučajno doznali da im je zemljište, bez njihova znanja, upisano u ARKOD, odnosno sustav kojim Agencija za plaćanja nadzire isplatu poljoprivrednih potpora.

Izvor: narod.hr/24sata.hr

3 comments

  1. Jaroslav Stučka

    Ako mu je ” tako drago zbog humanitrnih razloga ” zašto im nije poklonio kuću,već je elegantno uzeo 1,000.000 kuna.Pravi humanitarac,ma bravo.

  2. Bili Bilic

    samo priče zašto se tomu više ne stane stop znamo svi da kradete svi doklen tako lopovi mislite ovo je prešlo sve mjere što kažu srbijanci bre više ne ide ovako jakovlina jesi hapo na svemu uvozio si mliko iz bosne samo da da možeš hapati zato je vaša politika samo uvoz da možete hapati na taj način hapate sve zato ste sve ugušili u hr, samo svoj interes otkriću vam sve di ste hapali svi i dalje hapate svi i sudije i vi svi ste isti komu reći na ovo triba narod reći dosta toga vi sada u miru živite a ko jebe narod neka gladuje jakovlina ajde lipo u 3 pičke materine tamo se sakri da te narod ne gleda

Odgovori

Skip to content