POPULARNOST RASTE: Plenkovićeva strategija ‘lijevo-desno nigdje moga stava’ donosi rezultate

Za hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića doista bi se moglo reći da je rođen pod sretnom zvijezdom.

Sve mu je nekako olako polazilo za rukom pa i to da zbog anemije bude oslobođen JNA, u bivšoj državi. Danas je najpopularniji političar u Hrvatskoj, čija popularnost, ma što god uradio,samo raste. A na čelo HDZ-a došao je nakon strmoglavog pada bivšeg čelnika te stranke Tomislava Karamarka 17. srpnja prošle godine kada je za njega, kao jedinog kandidata, glasovalo ukupno 97.823 glasača, odnosno 5000 više nego li je dobio Karamarko samo nekoliko mjeseci ranije. Neki su tada u stranci Plenkoviću prigovarali da za HDZ nije poderao niti jedan par cipela, ali su ti isti ipak glasovali za njega.

A po najnovijem Crobarometru Hrvatska demokratska zajednica u veljači je uživala potporu od 35,1 posto i time raste već treći mjesec za redom. To je drugi najbolji rezultat koji je HDZ ostvario nakon dugog niza godina, a još u listopadu su imali 35,5 posto potpore. Za razliku od njih SDP-u i dalje pada popularnost i to 5 mjeseci za redom, te veljaču završava s potporom od 21,9 posto birača.

Ujedno je to i jedan od lošijih rezultata koji je ta stranka zabilježila od svibnja 2015. Dakle,ni dolazak novog predsjednika Davora Bernardića,nije pridonio porastu popularnosti te, i dalje najveće oporbene stranke. I dok god SDP bude u strmoglavom padu Plenković može biti spokojan.

Ne može ga uzdrmati ni spin o otkupu Ininih dionica od Mola, prodajom četvrtine HEP-a, ni afera s ministrom znanosti Pavom Barišićem, ni skandalozno ponašanje u slučaju izbora novog ravnatelja HRT-a, kada je podlegao pritiscima interesnih grupacija i moćnih skojevaca Darinka Kosora i Mislava Stipića, koji desetljećima drmaju Prisavljem, ni njegov sve izgledniji tajni pakt s Milanom Bandićem u Zagrebu, ni grubo uplitanje države u izbor novog čelnog čovjeka Podravke, ni borba njegovih najbližih suradnika i ministara Damira Krstičevića i Gorana Marića da na tu važnu funkciju postave svog čovjeka. Za sada, ne može mu nitko ništa, jer ide mu, u životu ide mu…

Njegova dosadašnja strategija -lijevo desno nigdje moga stava- očigledno daje rezultate. Za njega, njegovu stranku i Vladu dakako, ali ne i za hrvatske građane, pogotovo mlade koji svakim danom bježe iz Hrvatske, trbuhom za kruhom.

Izvor: dnevno.hr

1 comment

  1. Jadranka

    Vidjet ćemo na lokalnim izborima. Pravi glasači HDZa su prevareni a Hrvatskom vlada Pupovac i kulturnjaci. Ne vjerujte namještenim anketama, pitajte ljude oko sebe. Većina ih na izbore izaći neće, a oni koji hoće glasat će za nezavisne kandidate. Kako čujem, u Splitu dobiva Kerum a u Zadru Kalmeta ( ali kao nezavisni).

Odgovori

Skip to content