PRAVA SENZACIJA: Pogledajte što je Albanac Izmir Smajlaj napravio usred Beograda

Albanac osvojio zlato usred Beograda – Albanski atletičar Izmir Smajlaj ostvario je podvig drugog dana europskog dvoranskog prvenstva u atletici u Beogradu osvojivši zlatnu medalju u skok u dalj, dok je Britanka Laura Muir pobijedila na 1,500 m s novim rekordom europskih prvenstava.

Smajlaj je pobijedio s rezultatom 8.08 metara što je njegov novi osobni rekord, a do zlata je skočio u posljednjoj, šestoj seriji.

Drugi je bio Šveđanin Michel Torneus koji je također skočio 8.08, ali mu je drugi skok bio slabiji. Torneus je branio zlato iz Praga, ali nije uspio. Broncu je osvojio Ukrajinac Serhij Nikiforov sa 8.07.

Na 1,500m je pobijedila Britanka Laura Muir s rezultatom 4:02.39 što je novi rekord europskih prvenstava. Druga je bila Njemica Konstanze Klosterhalfen (4:04.45), a broncu je osvojila Poljakinja Sofia Ennaoui (4:06.59).

U istoj disciplini u muškoj konkurenciji pobijedio je Poljak Marcin Lewandowski s rezultatom 3:44,82. Poljak je prije dvije godine u Pragu bio zlatni, ali na 800 metara. Šveđanin Kalle Berglund je bio drugi s rezultatom 3:45,56, dok je broncu osvojio Čeh Filip Sasinek (3:45,89).

U finalu utrke na 60 m slavio je Britanac Richard Kilty s rezultatom 6.54 obranivši titulu iz Praga od prije dvije godine. Kilty je 2014. u poljskom Sopotu osvojio i zlato na svjetskom dvoranskom prvenstvu.

Srebrnu medalju osvojio je Slovak Jan Volko (6.58), a broncu je osvojio Šveđanin Austin Hamilton (6.63).

U troskoku je zlato osvojila Njemica Kristin Gierisch sa skokom od 14 metara i 37 centimetara. Gierisch je prošle godine osvojila zlato na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu, a sada i europski naslov. Srebro je osvojila europska prvakinja na otvorenom Portugalka Patricia Mamona (14,32), dok je treća bila Grkinja Paraskevi Papahristou (14,24).

Grkinja Ekaterini Stefanidi je pobijedila u skoku s motkom, a zlato je osvojila s rezultatom 4.85 m što je najbolji rezultat u Europi ove sezone. Stefanidi je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira, te europska prvakinja na otvorenom iz Amsterdama prošle godine. Njemica Lisa Ryzih (4.75) je bila druga, dok je treće mjesto osvojila Šveđanka Angelica Bengtsson (4.55).

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content