Pismo Angeli Merkel: Hrvatsku teroriziraju bivši komunisti

Jelić podsjeća Angelu Merkel da obraćanje Milanovića i Miljenića Barrosu i Reding nije u ime ogromne većine Hrvata, nego u ime jedne radikalne manjine koja ima svoje korijene u jugoslavenskom komunističkom totalitarnom i represivnom aparatu

{jathumbnail off}Hrvatski ratni invalid i dragovoljac Domovinskog rata Tomislav Jelić uputio je otvoreno pismo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i europskoj povjerenici za pravosuđe Viviane Reding zbog obraćanja premijera Zorana Milanovića predsjedniku Europske komisije Emanuelu Barossu te dopisa ministra pravosuđa Orsta Miljenića povjerenici Reding u kojemu ‘kao praktični kršćanin i zagovornik europskih vrijednosti u javnom životu Republike Hrvatske’ od savezne kancelarke traži da ‘pojača pritisak na antidemokratske i manipulativne vladajuće strukture u Hrvatskoj na primjenu pravnih i demokratskih normi i da pred zakonom budemo svi isti’.

Jelić podsjeća Angelu Merkel da obraćanje spomenutog dvojca nije u ime ogromne većine Hrvata, nego u ime jedne radikalne manjine koja ima svoje korijene u jugoslavenskom komunističkom totalitarnom i represivnom aparatu, dodavši da za njih ne postoje ni ugovori ni obveze ni bilo kakve vrijednosti koje njeguje europska tradicija. Također navodi da zbog nepoštivanja europskog uhidbenog naloga premijer Milanović i njegova Vlada nanose ogromnu u štetu vjerodostojnosti RH zbog zaštite zadnjeg šefa tajne komunističke policije u Hrvatskoj te da javnost obmanjuju raznim nesuvislim, a ponekad i krajnje glupim obrazloženjima jer u potpunosti kontroliraju medije i financije, a puno gore od toga je da u potpunosti nadziru pravosuđe.

Jelić tako nabraja da je direktor javne televizije bivši zamjenik direktora televizije iz vremena komunizma, da od 43 suca Vrhovnog suda samo dva nisu iz vremena komunizma, da je glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske također tužitelj iz vremena komunizma, čije shvaćanje je da on treba štititi vlast, a ne vladavinu zakona. Također navodi i da je sin traženog zadnjeg šefa tajne komunističke policije savjetnik za nacionalnu sigurnost u Uredu predsjednika Ive Josipovića, a i prije kod njegova prethodnika Stjepana Mesića. Spominje i da je prije 20-ak dana zagrebački gradonačelnik, također bivši komunist, bio pokrovitelj okupljanja jugoslavenskih komunista u Zagrebu, gdje su se nosile crvene zvijezde petokrake i bedževi s likom Josipa Broza Tita, simbola totalitarne komunističke ideologije.

Jelić će tijekom dana pismo poslati njemačkim i europskim medijima. Također tvrdi da je osigurao da će pismo pročitati Merkel i Reding i na njega odgovoriti.

Autor: D. K./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content