ZAGREB: Ovacije za Brunu Esih

U Zagrebu je predstavljena nova knjiga Tihomira Dujmovića “Hrvatske novinarske tragedije od 1945.-1995.”. Na predstavljanju su bili i političari, biskupi te brojni građani.

Dujmović je polučio veliki uspjeh sa svojom knjigom ‘Hrvatska u raljama djece komunizma’, a nema sumnje da će i ova knjiga privući veliku pozornost zainteresiranih čitatelja.

Nova knjiga ‘Hrvatske novinarske tragedije od 1945.-1995.’ na jednom mjestu donosi statistiku s imenima i prezimenima svih novinara koji su pisali za vrijeme NDH, a onda su bili ili likvidirani ili prognani nakon Drugog svjetskog rata.

Prema podacima iz knjige, komunističke vlasti su nakon rata ubile 38 hrvatskih novinra, stotinu ih je dobilo zabranu pisanja, 131 novinar je pobjegao izvan zemlje, 45 ih je pod pritiskom promijenilo profesiju i od 330 novinara samo je 37 dobilo licencu i pravo da se bave novinarstvom.

Andrija Hebrang i Zlatko Hasanbegović su promovirali Dujmovićevu novu knjigu.

Na predstavljanju su bili i brojni građani te biskup Vlado Košić, a najviše je pozornosti privukla kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba, Bruna Esih koja je dobila ovacije okupljenih na promociji.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content