SDP odlučuje hoće li u Hrvatskom saboru pokrenuti opoziv Plenkovića!

Ljudi bliski bivšem premijeru Zoranu Milanoviću upozoravaju predsjednika stranke Davora Bernardića da SDP nije spreman za nove parlamentarne izbore. On, s druge strane, u dogovoru s HNS-om, IDS-om i nekim ljudima iz Mosta smatra da kao lider oporbe mora inzistirati na novim izborima.

Odluku o ponašanju SDP-a i o tome hoće li pokrenuti u Saboru opoziv premijera Andreja Plenkovića SDP donosi u subotu. Glavni argument tome u prilog je što, tvrde u SDP-u, Vlada nije funkcionalna i nije problem više samo ministar financija Zdravko Marić.

Vodstvo SDP-a odbija sudjelovati u bilo kakvom parlamentarnom preslagivanju. Zastupnici tzv. Milanovićeve struje upozoravaju vrh SDP-a da stranka nije spremna za izbore i da ne treba inzistirati na opozivu premijera.

Na novim izborima, strahuju, SDP će dodatno potonuti jer je rejting stranke u stalnom padu.

Dodatan razlog zašto Bernardić inzistira na novim izborima jest i prilika da se riješi dijela zastupnika bliskih Milanoviću, jer u slučaju novih izbora liste za Sabor sastavljat će novi vrh stranke i izvjesno je da neki od poznatijih zastupnika SDP-a na njima više neće biti.

Izvor: direktno.hr

 

1 comment

  1. MOLOTOV

    Jedino pozitivno kod ovog negativca Bernardića je to što će se riješiti još goreg negativca Milanovića !

Odgovori

Skip to content