ANITA MALENICA: I Karamarko je tvrdio da ima većinu, ali Plenković ima jednu veliku prednost

Poznata novinarka i televizijska voditeljica na Z1 Anita Malenica dala je izjavu za portal Direktno o aktualnoj političkoj situaciji. Kako je istaknula u razgovoru za naš portal, ukoliko je bilo i simpatija za Most u široj javnosti i njihov pokušaj da na neki način kontroliraju HDZ, ministar Orepić, ili razriješeni ministar Orepić, pucao je u vlastite noge pozivom naroda na akciju protiv HDZ-ove Vlade.

“U Hrvatskoj postoje institucije i one funkcioniraju. Poziv na revoluciju i poziv na ceste je nedopustiv. Pogotovo je nedopustiv, ako je sve ovo što gospoda iz Mosta govore točno, onda se postavlja pitanje što su dosada radili u ovoj Vladi i zašto su joj držali ljestve, jer ministar Marić je bio ministar i za vrijeme Oreškovićeve Vlade”, ustvrdila je Malenica.

Što se tiče prikupljanja potpisa zastupnika za smjenu Mostovog predsjednika Sabora Bože Petrova, Malenica smatra kako Plenković ima potporu HNS-a, jer kao činjenicu ističe da ljubav između HNS-a i Mosta nije velika.

“Ima puno zastupnika u Saboru kojima Most nije simpatičan. Međutim, ne znam što će se dogoditi u stvaranju parlamentarne većine. Plenković tvrdi da ima većinu, ali prisjetimo se da je to tvrdio i Karamarko prije nešto manje od godine dana. Mislim da je ova procedura sasvim ispravna da se dobije uvid u cijelu situaciju, da se vidi koliki broj zastupnika podržava vladajuću koaliciju”, naglasila je poznata novinarka Anita Malenica.

Usporedila je Karamarkovo preslagivanje parlamentarne većine s Plenkovićevim.

“Evidentno je da postoji razlika između krize Vlade u vrijeme Karamarka i danas. Naime, kad je Karamarko pokušao preslagivanjem stvoriti novu većinu nije tada imao na svojoj strani Vladimira Šeksa, što Plenković ima. A sigurno je da je Šeks jedan od najboljih poznavatelja saborskog zapisnika i poslovnika među bivšim zastupnicima i političarima. Sigurno je to da je Šeks osoba koju se nešto pita u ovom trenutku”, ustvrdila je Anita Malenica u razgovoru za Direktno.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content