Započnimo dan molitvom (četvrtak, 3. listopada)

Za naviještanje evanđelja Isus se oslanja na različite darove onih koje je izabrao. I nas šalje onakve kakvi jesmo. Nosimo malo sa sobom osim naše ograničene snage i slabost

 

{jathumbnail off}Božja prisutnost

Stat ću na trenutak
i razmisliti o Božjoj životvornoj prisutnosti
u svakom dijelu moga tijela, u svemu oko mene,
u čitavom mome životu.

 

Sloboda

Gospodine, dao si mi velik dar slobode.
Udijeli mi milost da mogu biti slobodan od svakoga oblika mržnje i netrpeljivosti.
Podsjeti me, Gospodine, da smo u tvojim očima svi jednaki.

 

Svjesnost

Dok se vraćam svojim svakodnevnim zadacima,
podsjeti me, Gospodine,
da si uvijek uza me.
Nikada ne trebam očajavati.

 

 

Riječ Gospodnja

Lk 10,1-12

Nakon toga odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: “Žetva je velika, ali radnika malo. Molite, dakle, gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte.
U koju god kuću uđete, najprije recite: ‘Mir kući ovoj!’ Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću.”

“Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: ‘Približilo vam se kraljevstvo Božje!’ A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: ‘I prašinu vašega grada, koja nam se nogu uhvatila, stresamo vam sa sebe! Ipak znajte ovo: Približilo se kraljevstvo Božje!’ Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu.”

 

 

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog Pisma:

Za naviještanje evanđelja Isus se oslanja na različite darove onih koje je izabrao. I nas šalje onakve kakvi jesmo. Nosimo malo sa sobom osim naše ograničene snage i slabosti. Dar mira koji možemo donijeti onima koji nas prihvate vrjedniji je od bilo kakva usputna razgovora.

Gospodine, mir znači spokoj duha. Velik je to dar dati drugima. No prije nego što ga podijelim trebam ga prvo imati u sebi. Kršćanski mir dolazi iz znanja da me bezgranično ljubiš, da me paziš i da si uvijek sa mnom. Ti si moj pastir i vodiš me pravom stazom.

 

Razgovor

Kako sam doživio Božju riječ? Je li me ostavila hladnim?
Je li me utješila ili potaknula da djelujem drugačije?
Zamišljam Isusa kako stoji ili sjedi kraj mene,
obraćam mu se i iznosim sve što osjećam.

 

Zaključak

Zahvaljujem ti, Gospodine, za svaki poticaj koji si mi darovao dok sam molio nad tekstom sv. Pisma.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: Prostor duha

Odgovori

Skip to content