Nobelovu nagradu – Putinu!

Ruska patriotska organizacija “Međunarodna Akademija Duhovnog Jedinstva Naroda Svijeta” poslala je jučer pismo Vijeću za Nobelovu nagradu ističući kako bi nagrada za mir trebala biti dodijeljena ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu zbog “njegovog plana koji je spriječio svjetski rat”

 

{jathumbnail off}Nobelovu nagradu – Putinu! “Njegovi potezi spasili su svijet od rata u Siriji”

Ruska patriotska organizacija “Međunarodna Akademija Duhovnog Jedinstva Naroda Svijeta” poslala je jučer pismo Vijeću za Nobelovu nagradu ističući kako bi nagrada za mir trebala biti dodijeljena ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu zbog “njegovog plana koji je spriječio svjetski rat”, prenosi The New York Times.

Pritom se referiraju na Putinove poteze oko sirijske krize pri čemu je, primarno zahvaljujući ruskom stavu, zaustavljen američki vojni napad nakon što je Moskva predložila da se kompletan sirijski kemijski arsenal stavi pod međunarodnu kontrolu te uništi.

Član vladajuće ruske stranke, Jozif Kobzon, također je podržao ovu inicijativu istaknuvši kako Putin više zaslužuje ovu nagradu nego Barack Obama kojem je ona dodijeljena 2009. Podsjetimo, u kolovozu ove godine upravo je Putin poručio Obami da se “prisjeti svog Nobel statusa” te ne pokreće vojni napad na Siriju. Kada je Obama dobio nagradu 2009.,mnogi su zaista mislili kako će novi predsjednik promijeniti američko vanjskopolitičko djelovanje, no to se nije dogodilo. Obama je nastavio rat u Afganistanu, pokrenuo agresiju na Libiju, te otvorio niz novih ratnih zona gdje SAD djeluje uz minimalnu medijsku pozornost i često oslanjajući se na zračne napade bespilotnim letjelicama.

Prijedlog da se ove godine za Nobelovu nagradu za mir kandidira ruskog predsjednika, podržao je jučer predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro. Istaknuo je kako su Putinovi potezi “spasili svijet od rata u Siriji”. “Ako netko u ovom povijesnom trenutku zaslužuje Nobelovu nagradu za mir, onda je to predsjednik Vladimir Putin, koji je pomogao zaustaviti rat koji je prijetio sirijskom narodu”, istaknuo je Maduro. Također je rekao kako će ovog tjedna u Moskvu otputovati predsjednik venezuelanskog parlamenta, Diosdado Cabello, koji će uručiti pismo ruskom predsjedniku u kojem se nalaze čestitke za “ulogu koju igra u ostvarenju svjetskog mira”.

Izvor(i): Advance | Americanfreepress.com | RIA Novosti | The New York Times

Odgovori

Skip to content