KAKAV DEMONSKI GOVOR: Pupovac hrvatske žene, djecu i starce proglasio zločincima!!

Oni koji su 1945. bježali prema Austriji, bježali su od vlastitog zločina

Bez komentara donosimo tekst koji je objavila Hina, a prenio Jutarnji.hr, Direktno.hr

Kod Spomenika ustanku na Petrovoj gori u subotu je u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) i Saveza antifašističkih boraca obilježena 75. obljetnice partizanskog proboja ustaškog obruča na Biljegu, a predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je kako je to najtragičnije vrijeme povijesti u Europi, kada je nastao i antifašistički pokret, koji je prerastao u pokret ravnopravnosti, slobode i bratstva, s pozdravom ‘drugovi i drugarice’, s kojim je Pupovac i počeo svoj govor.

Uz tvrdnju da samo uz te vrijednosti, jednakost i bratstvo, može biti društva dobrog za čovjeka, Pupovac je pohvalio govor Sulejmana Muhamedagića Sule, pripadnika antifašista iz Velike Kladuše u BiH, te je ponovio njegovu poruku iz nekadašnjih narodnih stihova “neka živi sloga povezana Srba, Muslimana i Hrvata”.

“Možda se sada čini drugačije, ali sloga među ljudima nadživjet će mržnje koje su posijane u posljednjih 25 godina između nas, te će se stvoriti sloga među narodima. Slava onima koji su dali svoje živote, kidajući obruč koji se oko njih gradio, slava svima koji su vjerovali u jednakost, bratstvo, u slogu među ljudima i u mogućnost zajedničkog života”, rekao je Pupovac.

Opisujući Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) te ustaši režim i njegove rasne zakone, ustvrdio je da ih i danas neki slave, iako su, dodao je, nacisti fašisti i njihove sluge, ustaše i četnici, uzimali sebi za pravo da istrebljuju narode po svojim rasnim zakonima.

Pupovac je konstatirao da se na žalost i danas “opet postavlja pitanje koga treba slaviti”, one koji su donosili slobodu ili one koji donose zločine i rasne zakone.

Svim antifašistima je jasno da narod ovdje nije krenuo u proboj jer ga je smetala ova ili ona država, već da bi spasili svoj život i stekli slobodu, jer je do 13. i 14. svibnja 1942. već bilo poznato kakav je ustaški teror proveden u Gudovcu, Veljunu, te da su osnovani logori u Jadovnom i Jasenovcu, dodao je Pupovac.

Ne imenujući današnju spomen komemoraciju i misu na Bleiburškom polju za sve ubijene razoružane hrvatske vojnike i civile na Bleiburgu i Križnom putu, Pupovac je rekao da partizani i narod iz zbijega na Petrovoj gori “nisu stradavali u drugoj državi 1945. godine, probijajući se prema teritoriju Austrije, već na Kordunu i Baniji, probijajući se prema svojim kućama i prema onima koji su ih čekali da se potom udruže u veliki antifašistički pokret, partizanski, velik u ideji, koji se za drugog čovjeka borio kao za samog sebe”.

Ustvrdio je da su, nasuprot tome, oni koji su 1945. bježali prema Austriji, bježali “od vlastite savjesti i od vlastitog zločina, koji su zgriješili i prema Bogu i prema čovjeku”.

Prema navodima SNV i Saveza antifašističkih boraca na Kordunu je u svibnju 1942. godine oko deset tisuća ustaša, domobrana i nešto talijanskih vojnika držalo u okruženju oko 730 partizana i između 10.000-12.000 srpskih civila, većinom žena i djece. U noći sa 13. na 14. svibnja 1942. partizanske jedinice su krenule u probijanje tog obruča, a iza njih išli su nenaoružani muškarci kao borbena rezerva, pa žene i djeca. U tri mjeseca proljeća 1942. godine u kotarevima Vojnić i Vrginmost poginulo je 3.453 Srba.

 

17 comments

  1. IvanSTARJEVAJU

    bre nenade ,tko skriva zločine i pljuje po žrtvama on je krvnik kao i tito i njegovi komunisti, partizani i udba, koji su po njegovoj naredbi ubili 1 200.000 ljudi! Krvnici kakav je bio tito, hitler, staljin, musolini, milošević itd.,o njima i njihovim koljačima triba gvboriti dan i noć i tražiti njihovu osudu, da se ne ponov zločini! zar si već zaboravio zločine u Srebrenici, Vukovaru ,Škabrnji, Dubrovniku itd. ZLOČINI NE ZASTARJEVAJU,oni se otkrivaju i kaznjavaju ili ako zločinac nije mežu živima, onda mu sezločini upisuju da o njemu govori povijest kao o zločincu!

  2. Yelka Talaich

    Zamisliti kako se osjeca gosp. Vlahovic i njegovi sinovi kada vide koje ih smece predstavlja i Jos je placen nasim ustaskim kunama .

  3. Yelka Talaich

    NE MOGU RAZUMJETI STO RADE POSTENI SRBI U HRVATSKOJ KADA DOPUSTAJU DA IH PREDSTAVLJA ?!

  4. Branimir

    Kako njega nije strah zazivat Boga, pupovće strašno je upast u ruke Boga živoga,bit će plaća i škrgut zubiju bezbožničko komunistički iscjedak,sram te bilo,stoko sitnog zuba,jadan svaki srbin kojeg ti predstavljaš

  5. Željko Pavlović

    I 730 partizana probi obruč od 10.000 Ustaša! Mirko pazi metak, hvala Slavko! Da li ovaj debil čuje što govori ili je u međuvremenu toliko uvjeren da se Hrvatima može sve naturiti na nos bez da se oni žale?

    1. Yelka Talaich

      BEZ OKLIJEVANJA , PUPOVAC JE UŠ KOJU TREBA UKLONITI STO PRIJE TO BOLJE, DEGUTANTNO JE DA GA PLENKOVIC TOLERIRA I DOPUSTA DA LAJE PROTIV HRVATA I HRVATSKE . MRŠ IZ HRVATSKE !

  6. Tihomir Orešković

    živjela Velika Albanija !
    Albanija : graniči s Grčkom, Bugarskom , Srbijom, Rumunjskom, Madžarskom, Hrvatskom, Bosnom, Crnom Gorom i na moru s Italijom.

  7. Zlatko Knezović

    A da konačno shvatimo da je pravi premijer RH Milorad Pupovac? A ne onaj drugi na “P”. Eno, čak je i na fotografiji nad člankom mutan.

  8. Blago Mikulic

    Popovac uvjek iza Plenkovici ledja. kao vijeran pas svom gazdi. Sapuce mu kakvu politiku treba vodit.. Jadantije Plenkovic ako je na ovo spao. Da mu bude savjetnik covik nam omrzenij u Hrvatskoj.

  9. Bozo Kolakovic

    Plenkovicu , smatram te covjekom zdravog razuma ,ali …….jesi li pao tako nisko , te imati fotelju u drustvu ( VRH VLADE) s “gospodinom Pupavcem” ???? . Do kad ce taj KARAKTER ciniti ovo sto cini ??? Kad cemo se probuditi , ili osvjestiti ???? Neznam koja Vam rijec “PASE” ?!

  10. Ranko Jugović

    E moj Sulejmane, Sule da si se u ljetu 95. zatekao u Srebrenici, partizan Ratko Mladić bi te bratski poljubio metkom u čelo pa nebi danas blebetao bedastoće. Usput da spomenem, u 2. svj. ratu da nije bilo ustaša, partizani i četnici bi istrijebili bosanske muslimane.

  11. Nenad Horvat

    Neka jedamput i za svagda prestanite SRATI o tzv. partizanima, ustašama i ostalima. Drugi svjetski rat je davno završio. Okrenimo se budućnosti a ne povampirenim avetima prošlosti.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Zora Grossman

      Nenade u velikoj ste zabludi. WW2 nikad nije završio kao ni četnozločinačka narikanja. Sramota da Plenković drži do sebe toliko malo radi fotelje. Nebih si mogla dozvoliti da ovaj monstrum ima išta više sudjelovati u vladi nego što se mora ispoštivati. Neka vlada padne, ako je Plenković vjerodostojan, nema se što bojati re-izbora.

Odgovori

Skip to content