Stop ćirilici: U Vukovaru opet skinute ćirilične ploče

Riječ je o većoj skupini branitelja iz cijele Hrvatske koja je danas stigla u Vukovar, a ploče su skinuli na poziv roditelja poginulih branitelja

 

{jathumbnail off}Zasad nepoznata skupina ljudi skinula je oko 17.30 sati tri dvojezične ploče postavljene na objekte u Vukovaru prije mjesec dana. Ploče su skinute sa zgrade Državnog inspektorata, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Zavoda za mirovinsko osiguranje. Riječ je o većoj skupini branitelja iz cijele Hrvatske koja je danas stigla u Vukovar, a ploče su skinuli na poziv roditelja poginulih branitelja.

Iz policije su nam potvrdili da su ploče uklonjene, ali da će se naknadno službeno oglasiti priopćenjem. Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji su cijelo ovo vrijeme pozivali da se ploče ne skidaju, večeras ne odgovaraju na telefonske pozive.

– Upravo smo se čuli s kolegama iz Vukovara koji su nam rekli da su skinuli ploče – rekao je Mirko Ljubičić, predsjednik zagrebačke Hvidre, pišu 24 sata. Dodao je da se akcija “Stop ćirilici u Vukovaru” nastavlja.

Ploče su zasad ostale na zgradi policije i na Uredu državne uprave. U gradu je pak ponovno uočljiv pojačan broj policijskih službenika. Poslije događanja od 2. rujna, kada su nasilno skinute tek postavljene ploče, ovo je najteži incident s dvojezičnim pločama.

Policija posljednjih mjesec dana nadzire postavljene ploče, što je činila i danas.

 

Piše: bb/VLM, rr/VLM

Odgovori

Skip to content