ITALIJA: Muslimani i ateisti napali televizijsku postaju jer je voditeljica nosila krunicu oko vrata!

Talijanska televizijska postaja našla se na udaru žestokih kritika zbog toga što je voditeljica nosila krunicu oko vrata te jasno isticala križ dok je vodila vijesti, što je uvrijedilo mnoge gledatelje, a čini se najviše muslimane i ateiste.

Marina Nalesso, voditeljica vijesti na talijanskoj televizijskoj postaji Tg1, nosila je krunicu oko vrata pri čemu se na njenim prsima jasno isticao križ tijekom prijenosa. Taj potez je Silvio Viale, ljevičarski političar i razvikani ateist, opisao kao „arogantan.“

„Vijesti TG-a su javna, sekularna emisija, a ne vijesti iz Vatikana,“ izjavio je Viale.

Na svojoj web stranici, Nalesso je branila svoj „grijeh“ tvrdeći da nosi križ „iz pobožnosti i svjedočanstva“, iako je navela kako ne smije ništa više reći jer „mi novinari RAI-a nemaju dopuštenje davati intervjue bez odobrenja uprave.“

Ovo nije prvi takav „prekršaj“ 44-godišnje TV voditeljice. Metom kritika već je bila jer je jednom prilikom nosila mali medaljon koji je sadržavao slike Isusa i Djevice Marije.

Unatoč kritikama, Nalesso je ipak dobila i podršku od javnih osoba poput Giorgie Meloni, talijanske političarke i vođe stranke Fratelli d’Italia.

„Došli smo do točke apsurda,“ napisala je Meloni na stranačkoj Facebook stranici. „Kršćanstvo je dio naše kulture i naše povijesti kao Talijana i Europljana, čak i ako ste ateist ili vjerujete u drugu religiju.“

„Koga god smeta raspelo, smeta ga naš identitet i takvi bi trebali otići živjeti negdje drugdje,“ nastavila je Meloni. „Veliki dio vrijednosti naše civilizacije povezan je s tim križem: simbolom koji za nas sve predstavlja bogatstvo, koje smo spremni ponosno braniti. Bravo Marina,“ dovršila je Meloni.

Drugi su istaknuli da kad bi voditeljica nosila veo tipičan za muslimane, umjesto kršćanskog simbola, liberali bi odmah „skočili u obranu njenog imena i slobode izražavanja”

Neke zemlje na sjeveru Europe, poput Norveške, zabranile su pak nošenje i isticanje bilo kakvih vjerskih simbola na televiziji, no Italija zasad nema takvih zakona.

Izvor: Newsitaliane, Il Giornale,Tribun/croative.net

Odgovori

Skip to content