U Vukovaru uz jako osiguranje postavljene nove ćirilične ploče

Za sada nema nikoga ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a Vlado Jukić, predstavnik za pravna pitanja ne vjeruje da će biti ikakvih akcija

 

{jathumbnail off}Rano jutros u Vukovaru su ponovno osvanule dvije dvojezične ploče na zgradi Državne uprave koje su nasilno skinute 02.rujna ove godine. Ploče su postavljene i na zgradama Mirovinskog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje, a postavljene su i ograde kako bi se onemogućio pristup pločama.

Vidljivo je jako prisustvo interventnih postrojbi koje osiguravaju ploče koje već više od mjesec dana stoji na zgradama policije, ali i još nekim objektima na području grada.

Željezne barikade i interventne postrojbe MUP-a nalaze se ispred zgrade Zavoda za zdravstveno osiguranje u Luci Vukovar pa se pretpostavlja da će se tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana i na tim objektima pojaviti dvojezične ploče.

Za sada nikoga nema nikoga ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a Vladimir Iljkić voditelj pravnih poslovna Stožera ne vjeruje da će biti ikakvih akcija.

– Dobili smo dojave rano ujutro o postavljanju ploča. Znamo da se to događa, ali ne vjerujemo da ćemo išta poduzimati. Ne može se spriječiti njihovo postavljanje i nećemo ih skidati, kaže Iljkić.

– Za sada ne planiramo nikakvu akciju, ali očekivali smo da će uz jake policijske snage postaviti ploče iako nam nije jasno koga se toliko boje. Imamo dojavu kako iz smjera Vinkovaca prema Vukovaru dolazi 15 vozila s interventnim policajcima – kaže Snježana Patko iz Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara.

Piše: Branimir Bradarić/VLM, Miroslav Flego/VLM

Odgovori

Skip to content