Obilježavanje 35. obljetnice ubojstva Bruna Bušića

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Udruge studenata Imotske krajine u utorak, 15. listopada 2013. godine, večer prije 35. obljetnice mučkog ubojstva, s početkom u 19 sati u dvorani za javna događanja Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ruđera Boškovića 31, održat će se Obilježavanje 35. obljetnice ubojstva Bruna Bušića.

{jathumbnail off}O životu i djelu Ante Bruna Bušića, njegovom književnom stvaralaštvu, kao i o utjecaju njegova života i djelovanja na mladi hrvatski intelekt će govoriti prof. Mario Šimundić, mladi povjesničar, vrstan poznavatelj teme govorenja, kojemu je tema Diplomskog rada bila „Bruno Bušić“, prof. Tomislav Vrančić, profesor književnosti i hrvatskog jezika i prof. dr. sc. Goran Dodig, hrvatski student za vrijeme Hrvatskog proljeća te prijatelj i suradnik Bruna Bušića. U ime organizatora pozdravne riječi uputit će Josip Bušić, bivši predsjednik Udruge studenata Imotske krajine.

Za napomenuti je da će, vezano na pozdravne riječi, Josip Bušić progovoriti o Zakladi Ante Bruno Bušić, njenim dosezima od osnutka, vezanosti na temu večeri, doprinosu u Domovinskom ratu te, ekskluzivno, najaviti ponovno aktiviranje Zaklade Ante Bruno Bušić. Detalje ponovnog aktiviranja, kao i razloge i potrebe istog ćete moći čuti u uvodnom djelu večeri kojom ćemo obilježiti 35. obljetnicu mučkog ubojstva hrvatskog velikana, publicista, ekonomista, političara i nadasve domoljuba, Bruna Bušića.

hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content