Umro je hrvatski domoljubni snimatelj i fotograf Oskar Šarunić

Oskar Šarunić – In memoriam

Napustio nas je domoljubni snimatelj i fotograf Oskar Šarunić, redoviti posjetitelj gotovo svih tribina domoljubnog sadržaja.

Kako doznaje portal Kamenjar, tijekom kupanja na Malom Lošinju pozlilo mu je, zbog čega je helikopterom hitno prebačen u Rijeku, no nažalost liječnici ga nisu uspjeli reanimirati.

Umro je od srčanoga udara.

Zapisi

Oskar Šarunić iza sebe je ostavio izniman opus slika i videozapisa mnogih tribina, predstavljanja, prosvjeda, i općenito, javnih događaja vezanih za teme od nacionalnoga i općega interesa. Sve je to radio volonterski s izuzetnom skromnošću i samozatajnošću, hvatajući uvijek središte zbivanja, ali stojeći istovremeno sasvim nenametljivo po strani, nikada ne ističući samoga sebe. Po svemu tome bio je jedinstven, i njegovom smrću Hrvatska je izgubila jednoga iznimnog iskrenog domoljuba, bez kojega će mnogi od sada javni događaji na nacionalnome krilu ostati nezabilježeni fotografijom i videozapisom.

Neka mu je laka hrvatska zemlja i iskrena hvala svih nas koji smo ga poznavali!

Izvor: ovdje

PRILOG

Oskar Šarunić: Video zapis tribine u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt

Tragično preminuli domoljubni snimatelj i fotograf Oskar Šarunić za sobom je ostavio izniman opus slika i videozapisa mnogih tribina, predstavljanja, prosvjeda, i općenito, javnih događaja vezanih za teme od nacionalnoga i općega interesa.

Pogledajte njegov videozapis s tribine „Dostupnost arhivskog gradiva u kontekstu donošenja novog zakona o arhivskom gradivu i arhivima“, koju je u prostorijama Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“ organizirala Hrvatska udruga Benedikt.

Na tribini su govorili:
Vide Popović, dr. med., predsjednik HUB-a
Radoslav Zaradić, mag. povijesti, član Upravnog vijeća HUB-a
dr. sc. Zlatko Hasanbegović, povjesničar
Zdravko Vladanović, dipl. iur., moderator tribine


Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content