Bakljade i haranga raznih Pupovaca

Opet sveučilišni profesor Milorad Pupovac nikako da uoči cjelovitu stvarnost pa da onda suvislo progovori. Pa nije 95-ta prije 91. Kao da su Srbi najveći patnici ovoga svijeta i žrtve. Nikako da uvide da su te patnje prouzročili sami.

Stoga će biti unedogled mudrovanja nad porazom koji se također ne želi priznati. Budući da više nisu mogli gospodariti u Hrvatskoj Milošević ih je iskoristio. Sada na žalost i to žele unovčiti od države koju su napali i razarali. Sinoćnja baklja u automobilu srpskih registracija za Pupovca je prigoda da upozori da se dolijeva ulje na vatru. Zanimljivo uvijek ima spremna upozorenja nama, Hrvatima.

No tko nam može jamčiti da to nisu učinili neki slični onima koji su spalili hrvatsku zastavu u Beogradu ili podmetnuli na početku rata eksploziv ispred zgrade židovske zajednice u Palmotićevoj u Zagrebu? Vjerojatno će još biti harangi po srpskim novinama o njihovim žrtvama. U tom bijesu već se najavljuju neredi protiv hrvatskih rukometašica u Beogradu.

I sad ti u svemu tomu otkrij pamet i logiku. Tomislav Ladan svojedobno je govori da se nismo mi toliko uzdali u svoju pamet koliko u srpsku glupost.

Vojni stručnjaci iz svijeta zadivljeno su govorili o oslobodilačkoj akciji Oluja, dok se ondašnji američki veleposlanik pravi pametan te priča ono što nije istina kako ga demantiraju i Mate Granić i Vesna Škare Ožbolt, a prenosi Večernji.

Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije obrazložila je pak i povijest i sadašnjost u svojoj izjavi, a oni koji i dalje lažima truju zemlju koju ne vole nikako da pogledaju što to spomenuta komisija izriče. Iz jednostavne usporedbe svatko može zaključiti o kakvim je mentalnim sklopovima riječ: dok, naime, naši vitezovi po povratku iz Haga sudjeluju na misama, neki se drugi bave kričanjem.

rv|benedikt

Iz Izjave Vojnog ordinarijata u RH, od 16.11.2012.

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj uputio je izjavu povodom oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Radujemo se s nacijom. Dijelimo sreću njihovih obitelji. Čestitamo i odvjetničkim timovima. Našim slobodnim generalima iskazujemo zahvalnost i želimo da sačuvaju snagu mira i povezanosti s Bogom kako bi sada u miru pridonijeli izgradnji ove zemlje za koju su toliko trpjeli tijekom i nakon Domovinskog rata.Onima kojima je na srcu dobro mira za sve narode, istina i pravednost moraju biti polazište, put i doseg, kaže se u izjavi – koju prenosi ika.

Napominje se i kako je Vojni ordinarijat od svog osnutka, neprekidno i postojano, svjedočio o pravednom obrambenom ratu Republike Hrvatske koji se odvijao od 1991. do 1995. godine. U vremenima kad je bilo očekivati šutnju o svemu, ova ustanova nije šutjela, nego je na sve načine nastojala prenositi istinu o slobodi za koju su se borili hrvatski časnici, dočasnici, vojnici i policajci u svim zbivanjima Domovinskog rata. Ova ustanova nikada nije prešućivala ni postojanje žrtava i mnoge žalosti nastale u Domovinskom ratu.

Danas, 16. studenoga 2012. godine, kada je Žalbeno vijeće Haaškog suda proglasilo nevinima dvojicu hrvatskih generala, Antu Gotovinu i Mladena Markača, Vojni ordinarijat drži da je taj pravorijek izraz snage pravednosti, plod mnogih molitava, vapaja i nekrvnih žrtava koje su vjernici i ljudi dobre volje činili da Bog ljubitelj slobode i pravde malenima otkrije svoje lice. Ovim činom vraćeno je već dobro poljuljano dostojanstvo hrvatskih branitelja te ga sada snagom vjere, međusobnog povjerenja i solidarnosti valja čuvati, napominje se u izjavi.

Također se podsjeća kako za Republiku Hrvatsku ovaj događaj postaje osobna iskaznica slobodoljubive zemlje, zemlje hrabrih i pravednih ljudi. Zahvaljujemo Bogu na ovome danu. Pozivamo sve vjernike u Oružanim snaga i Redarstvenim službama kao i njihove obitelji da ne prestanu moliti za sve preostale nepravedno optužene generale i časnike hrvatskog naroda u Haagu, kako bi Bog po toj vjeri izgrađivao nas, a njima dao milost slobode, kaže se u izjavi Vojnog ordinarijata u RH.

rv

Odgovori

Skip to content