GORAN VIŠNJIĆ: ‘General’ je jedan od najdražih i najtežih likova koje sam radio

Foto: Goran Višnjić, Facebook, Josip Adžić

Impresivna glumačka postava, više od stotinu govornih uloga, tridesetak različitih lokacija od čega 70 posto eksterijera, tisuću statista tek je dio impresivnih podataka vezanih uz snimanje jednog od najiščekivanijih televizijskih serijala i filmova novije hrvatske povijesti – onog o životnom i ratnom putu generala Ante Gotovine, piše Večernji list.

“Ovo je definitivno jedan od najdražih i najtežih likova koje sam u životu imao prilike raditi. Naravno, to govorim ne vidjevši film, već po ovome kako smo radili – iz duše.”, izjavio je u nedavnom intervjuu za Večernji list Goran Višnjić naglasivši kako se raduje što će nakon četiri mjeseca ponovno vidjeti obitelj na okupu.

U seriji i filmu pojavljuju se brojne glumačke zvijezde poput Mustafe Nadarevića, Ive Gregurevića, Borisa Svrtana, Gorana Navojca, Nataše Janjić i drugih. Sve je nastalo po scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, a film i serija obuhvaćaju sve važnije dijelove Gotovinine biografije.

“Generala Gotovinu svi vole, a njegovi ga suborci jako cijene i ovo je prilika da se kroz njegov život ispriča priča o Domovinskom ratu”, objasnio je redatelj Antun Vrdoljak.

Izvor: narod.hr/Večernji list

 

Odgovori

Skip to content