GJENERO: Goldsteina će zamijeniti čovjek iz Stierovog tima

Prema informacijama iz diplomatskih krugova, novi veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj bit će dosadašnji veleposlanik RH u Mađarskoj Gordan Grlić Radman, dok će Hrvatsku u Grčkoj predstavljati Aleksandar Sunko. Mjesto veleposlanika u Londonu od Ivana Grdešića preuzima Igor Pokaz, bivši veleposlanik u Rusiji. Ipak, ostalo je pitanje tko će zamijeniti Ivu Goldsteina u Francuskoj.

Politički analitičar, Davor Gjenero za Direktno.hr je rekao kako će agreman, ako je stigao, značiti da imenovanje osobe koju država šaljiteljica predlaže za šefa diplomatske misije ide na iduću parlamentarnu sjednicu.

“Radi se o jednom vrlo ozbiljnom diplomatu koji je do sada obavljao važnu savjetničku dužnost. To je čovjek koji je obavljao visoku dužnost u timu ministra Davora Ive Stiera”, kazao je Gjenero.

Prije nekoliko dana stigao je i agreman za Pjera Šimunovića, koji će u Washingtonu zamijeniti Joška Paru, kritiziranog od strane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Već je razriješen i dosadašnji veleposlanik u Francuskoj Ivo Goldstein, još jedan čije imenovanje i rad nije u dijelu javnosti i političara bio dobro ocijenjen. Ipak, dočekao je kraj mandata, kao i veleposlanik u Italiji Damir Grubiša, na čije mjesto stiže Mesić”, napisao je Večernji list.

Dužnosti su razriješeni i veleposlanik u Beogradu Gordan Markotić te veleposlanici iz Finske, Slovačke i Maroka, no nije završila procedura imenovanja novih kandidata, podsjeća Direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content