LIJEPA NAŠA: Ovo su četiri i pol minute čistog užitka! (video)

Rent-a-car kuća Avax snimila je i prije tri dana objavila reklamni video uradak s ciljem prezentacije vlastitih usluga. Pritom su, srećom,  iskoristili priliku i predstavili prirodne ljepote Hrvatske koje su dostupne automobilom.

Uživajte u zaista odličnom video uratku:

 

1 comment

  1. Suzana saloma

    24. LIPNJA – RODJENJE IVANA KRSTITELJA, prorok i mucenik, Isusov preteca (I.st.) SVETKOVINA

    Sveti Ivan Krstitelj je dosao na svijet u Arin Karinu kod Jeruzalema. Rodio se pola godine prije od Isusa, 24. lipnja.
    Navijestio ga je vec prorok Izaija kad je rekao: “Glas vice u pustinji: pripravite put Gospodinu!” Njegovi roditelji, zidovski svecenik Zaharija i Elizabeta vec su bili u godinama. Elizabeta nije ni u mladosti mogla imati djece, jer je bila neplodna.
    Zaharija je u Hramu obavljao svecenicku sluzbu. Javi mu se Andjeo i navijesti mu rodjenje sina, kojemu mora dati ime Ivan (Bozji dar). Zaharija zatrazi od Andjela znak kao dokaz istinitosti njegovih rijeci. Zbog nevjere Zaharija zanijemi, ali mu Andjeo obeca da ce rodjenjem djeteta opet progovoriti. Kad je Elizabeta rodila Ivana, to se i dogodilo.

    Kada je Ivan bio star 30 godina, povukao se u pustinju da se u samoci molitvom i pokorom pripravi na Spasiteljev dolazak. Otuda je odlazio u Jeruzalem i na rijeku Jordan, te svagdje navijestao dolazak Spasiteljev. Imao je vise ucenika koji su ga slijedili. Propovijedao je pun zanosa i ozbiljnosti i krstio obracenike. Tada se pojavio i sam Isus, te se i On dao od Ivana krstiti.
    Za Njega je Ivan ljudima govorio: “Medju vama stoji koga vi ne poznate…..On je Sin Bozji.”
    U sve vecoj Ivanovoj popularnosti kralj Herod Antipa vidio je opasnost za sebe i svoje prijestolje. Jos i vise kad je Ivan osudio to sto je kralj napustio svoju zenu, a uzeo zenu svoga brata. A Herodijada, ta druga zena Herodova, sve je vise huskala kralja na Ivana. I kralj dade Ivana utamniciti. A kada Herodijadina kci, raskolaseno plesuci, zatrazi na majcin nagovor od Heroda Ivanovu glavu, on joj udovolji. Dadne Ivanu odrubiti glavu, preda je djevojci, a ona svojoj majci.
    Tako je oko 30. godina zavrsio Isusov preteca Ivan Krstitelj.

    ZASTITNIK je: TKALACA, KROJACA UGOSTITELJA, JANJACA, PASTIRA, PLESACA, OD GLAVOBOLJE, PADAVICE.

    Dragim vjernicima, vjernicama, prijateljima i prijateljicama, od srca sretan i blagoslovljen imendan, koji danas slave ovaj svecani dan; Ivan, Ivane, Ivanke, Ive, Ivo, Ivsa, Ivancice i jos tolike mnoge izvednice toga predivnpg imena.
    Neka vas vas sveti zastitnik i imenjak zagovara kod Isusa u svakoj potrebi i trenutku, od svega srca su moje zelje…….

Odgovori

Skip to content