Idealna kandidatkinja: transrodna i transnacionalna

Srbijanski novoustoličeni predsjednik Aleksandar Vučić nominirao je Anu Brnabić za predsjednicu tamošnje vlade. Beogradska oporba i dio medija su začuđeni. Otkud sad ona? Kažu kako nema nekih jasnih referencija i kako je zapravo izabrana po volji Zapada.

Prošetala se nekim zapadnim sveučilištima, studirala poslovnu administraciju, angažirala se u USAID-u, jednoj od onih američkih agencija za raspirivanje demokracije po cijelom svijetu. Bila je, napokon, i ministrica u Vučićevoj Vladi, zadužena za lokalnu samoupravu. Sve u svemu, izgleda premalo za tako istaknutu ulogu.

Ali postoje dvije važne karakteristike koje idu u prilog gospođice Brnabić. Ona je, prvo, kako je sama obznanila, homoseksualka i drugo, o čemu ona ne priča, ali se zna, hrvatskog je podrijetla. Prva se osobina uklapa u opću, sve rašireniju zapadnjačku homo-filozofiju, a druga u specijalni projekt koji se zove „zapadni Balkan“. Idealna kandidatkinja: transrodna i transnacionalna.

Zagovornici prvospomenute filozofije, o kojoj je u nas najsustavniju analizu napisao Zoran Vukman u svojoj izvrsnoj knjizi „Bogoubojstvo Zapada“, dobro su raspoređeni u svim strukturama Europske unije i Amerike.

Homoseksualizam se na najnevjerojatniji način, daleko izvan i iznad teorije ljudskih prava, kroz medije, filmove i kazališta nameće kao životni model, kao nešto prirodno i napredno, a svi koji se tome protive žigosani su kao homofobni, nazadni i zatucani elementi.

Sjećamo se slučaja od prije dvanaest godina, kada je Rocco Buttiglione, talijanski demokršćanin diskvalificiran iz utrke za mjesto povjerenika za pravosuđe u Europskoj komisiji jer je homoseksualnost, kako Biblija naučava, nazvao grijehom.

„Parade ponosa“ u nas se medijski prate s velikom pompom, svi političari koji drže do svoje karijere svrstat će se u tu čudnu povorku. Čemu sve to služi, malo je teže odagnati. Vukman govori o metafizičkim korijenima, o novoj religiji, ali i o znaku kraja zapadne civilizacije. I sad, kud ćeš bolje propagande za taj civilizacijski iskorak nego imati na čelu jedne vlade upravo pripadnicu LGBT pokreta i projekta.

Ta pripadnost, što je zastrašujuće, izgleda da je ključna za njezinu nominaciju, ona je najbolja preporuka. Vučiću su iz Europske unije odmah stigle sve pohvale upravo zbog te činjenice, a lukavi Aleksandar zna dobro što se traži u procesu pridobivanja europske naklonosti, a valjda se Putin neće naljutiti.

Njega se od prije, bez obzira na nepriznavanje Kosova i stanje manjinskih prava, smatra pobornikom europskih vrijednosti, a ta će ocjena o njemu zadnjim potezom biti definitivno potvrđena.

Sličan smisao ima i dovođenje jedne Hrvatice na čelo vlade. To je već personalna unija procesa reintegracije Balkana, u čemu je Vučiću pripala uloga glavnog lidera. Evo, Šeks je u trenutku in-špiracije hrvatskog premijera Andreja već prekrstio u Aleksandra.

Autor: Josip Jović/slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content