TOMAC: Trg je ključna točka! Nakon njega otvorit će se proces koji će ići dalje!

Politički analitičar Zdravko Tomac za Direktno je komentirao hoće li doći do promjene imena Trga maršala Tita te tko je napravio prvi korak u micanju komunističkih simbola.

Zdravko Tomac kaže kako vjeruje da će promjena imena Trga maršala Tita biti realizirana zato što je to, kako tvrdi, u interesu hrvatskog naroda.

“Ne smijemo ići unazad. U interesu hrvatskog naroda i hrvatske države je da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Cilj je prestanak ideoloških borbi koje nam onemogućavaju da idemo dalje. Bitno je da je postignut konsenzus između Bandićeve stranke, stranke Brune Esih i HDZ-a”, rekao je Tomac.

Po njemu je prvi korak učinjen još kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović maknula bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka, ali ga ipak neke stvari još uvijek brinu.

“Tužan sam zbog ponašanja medija koji su ponovno krenuli u jedno nerazumljivo veličanje Tita i napad na sve one koji žele reći istinu. U Hrvatskoj su komunističke i titoističke snage još uvijek vrlo moćne. One nisu tako brojne, ali su dobro raspoređene u medijima, nevladinim udrugama i političkim strankama. Trg je ključna točka! Kad padne Trg, onda će se otvoriti proces koji će ići dalje, dok god se sve ne stavi na svoje mjesto. Ja sam nekada bio predsjednik Odbora za imenovanje trgova i ulica i prije više od 10 godina moj Odbor je donio odluku da se promijeni ime Trga maršala Tita. Međutim, nakon toga dogodio se kontra udar i ja sam bio smijenjen”, kazao je Tomac, koji ipak s optimizmom gleda na rasplet situacije oko spornog trga.

Izvor: direktno.hr

2 comments

Odgovori

Skip to content