Očima drona pogledajte što je ostalo nakon požara! (video)

U ponedjeljak, 42 minute nakon ponoći u Tugarama je buknuo požar dosad neviđenih razmjera na ovim prostorima. Uz pomoć jakog vjetra zahvatio je Srinjine, Podstranu, Jesenice i Strožanac, a dolaskom noći preko tri gradske četvrti – Karepovca, Kile i Mejaša napao je i Split. Srećom najgore je prošlo iako se ponegdje još uvijek opasno dimi. Kako izgleda strahota koja je ostala nakon razarajućeg plamenog pohoda, pogledajte kroz kameru drona.

https://youtu.be/KIkDMXUM3fo

2 comments

  1. Goranka

    A splionica se može izgradit u “izgorenom” kamenolomu u Srinjinama. To će omogućit i izgradnju vodenog parka, plastenika za ekološku proizvodnju povrća, vile sa bazenima i sve će se grijat sa spljenim smećem. A i golf igrališta će se napravit za bogate “engleze” na vrhu Peruna, pa će, dok igraju golf, gledat na Split, otoke i naše lipo more. Ako ne će Dubrovnik, hoće Split.
    Ah Kolinda, Kolinda ništa tebi nije jasno! Pitaj Miličića prije obraćanja medijima!

  2. Goranka

    Sad Miličić može ostvarit svoj plan, gradit stanove od Karepovca do Žrnovnice. Kad se izgradi autocesta Bihać -, Split nova seoba naroda prema Splitu može početi, a Split mora bit spreman.
    http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/jaksa-milicic–karepovac-nije-smece–nego-bogatstvo-na-kojem-se-split-moze-obogatiti/20016
    Miličić:”- To je jedini prostor (Karepovac) na kojem se Split danas može razvijati i predviđam da se tamo može izgraditi objekata u vrijednosti od 500 milijuna eura. Poslovni i administrativni centri, rekreativni, kulturni i zabavni sadržaj…, koliko bi samo oni radnih mjesta donijeli! U krajnjoj liniji, taj predio grada kao izrazito demografski mlad zaslužuje da njegovi ljudi i njihova djeca imaju bolje uvjete za život – istaknuo je Miličić.

    Kao rješenje vidi spalionicu otpada na adekvatnoj lokaciji i napominje kako je danas njihova štetnost minimizirana, gotovo nepostojeća, a što se jasno da naučiti na primjerima razvijenijih zemalja.”
    Da je vojska izašla ranije vatra ne bi došla do Karepovca, ali Kolinda o tome pojma nema.

Odgovori

Skip to content