Nevinašca

Od kada pade komunizam socijaldemokracija poče naglo cvjetati. Kao, oni nisu komunisti, oni su naš pogled u svijetlu budućnost. Čuh danas dok sam se vozio da su opet negdje pobijedili. Nije mi se dalo pamtiti gdje.

 

{jathumbnail off}Razmišljao sam, naime, o Jovanki Broz. I sve zbog medija. One koji su prispjeli na pogreb nisu umanjivali, nego naprotiv uveličavali. Ta ne radi se o tamo zatucanim dešnjacima, ma što god to značilo. Istaknuše zatim i predstavnike diplomatskog zbora, srpske političare zajedno s Miloradom Pupovcem pristiglim iz naših krajeva.

Reče neka pjesma, parada ponosa i kiča, ali preskočimo to, ipak se radi o pokopu bez obzira čijem. Međutim, koliko god htjeli biti uglađeni ne možemo tek tako proći kraj naslova kao što je ovaj: »Odlazak posljednje ikone bivše Jugoslavije: Počivaj u miru pored čovjeka kome si posvetila život«. Nigdje riječi promišljanja, samo puzanje pred veličinama koje su nam nametnuli. Čovjek kome je Jovanka posvetila život jedan je od deset najvećih zločinaca u suvremeno vrijeme. Riječi su to one glasovite Crne knjige komunizma koja ne iziđe u hrvatskoj ustaškoj emigraciji već na slobodoljubivom Zapadu, u Francuskoj, pa se proširi diljem svijeta. I što sad? Zločinac i čobanica iz Like udružiše se i započe povijest raskoša i svile. Primali su »svjetske veličine« i primali su ih, radni narod, kako su govorili, dotle je crnčio da bi si zaradio koricu kruha, ovdje, ili tamo na »trulom Zapadu«, još jedan izraz kojim su se služili. Razmišljao sam o svemu ovome dok sam se vozeći, u daljini spazio stado ovaca. Zamislimo koliko bi povijest bila drukčija da su drug Tito i drugarica Jovanka umjesto »radnog naroda« muzli stado ovaca? Ma, bili bismo im zahvalni, i mi i oni koje su smaknuli. Hajde, ne znam koliko se sve to odnosi na Jovanku, ali da je bila dio zločinačkog udruženja bila je. Bog neka s njom sravna račune.

Izgleda da će Angela Merkel s jednim ovdašnjim božićem, onim što se odaziva na ime Barack Obama, imati itekako što sravnjivati. Njegovi su je navodno prisluškivali čitavo desetljeće, a on je to znao već više godina. I nije to zaustavio niti joj kazao, on veliki njemački prijatelj. Na Dnevniku HRT-a rekoše da se SAD ne opravdava. Upravo tako, mrtvo hladno. Nema veze što su preskočena sva pravila diplomatskog ponašanja. Našem je izvjestitelju nešto takvo prirodno, on se divi američkom ponašanju umjesto da ga osudi. Ta ne radi se o diktatoru Tuđmanu, radi se o dikt…, oprostite, gospodinu predsjedniku Obami. Nevin neki i profesionalan način izvješćivanja. Uz nogu gazdi, da bi papica bila bolja. Možda ima i pravo. U SAD-u se okupilo nekoliko stotina prosvjednika protiv američkog uhođenja na sve strane. Najprije sam mislio da nisam dobro čuo, nekoliko stotina. Ali, bila je istina. Pobornici slobode u debeloj su manjini. Ostalima su prodali priču o američkom snu. Treba samo htjeti i gomile novca su tvoje. Da ne bi. Sve se krvavo stvara i krvavo plaća, mnogo krvavije nego u Europi nastaloj na kršćanskim temeljima koje sada mijenjaju onima što ne priznaju nikakvog jednobožačkog Boga, nego govore o velikom tvorcu svemira, jednoj religiji za sve, jednoj vladi, jednoj vojsci, podrazumijeva se i policiji, sve po jedno. A oni će upravljati, Bože moj. Zato Amerikanci omasovite se i nemojte da vas je ponovno nekoliko stotina. Ne učinite li to bit ćete krivi za mnogošta što će još lošega učiniti vaši sunarodnjaci.

Htio bih ponovno progovoriti o progonu kršćana, ali da ne bih bio dosadan mrvicu ću sve preskočiti. Radije spomenimo da unatoč svim progonstvima broj kršćana u Africi neprestano raste. Tamo ih je sada 46,53%, a muslimana je 40,46%. Afrika postaje kršćanska htio to netko ili ne. Zbog toga se mijenja i lice Crkve na ovoj zemlji. Nije više Europa ona koja diše kršćanstvom, sada su na pozornici drugi narodi i ozemlja, jer se nisu bojali djece. Dali su život i primili su život. Tako jednostavno, a opet nekima tako teško. Nažalost. Oni umjesto toga javno provode sterilizaciju. Dogodilo se to nedavno u Australiji. Sve je upriličeno u povodu Svjetskog dana sterilizacije. I da pokažu kako je to dobro javno je izvedeno i videom prenošeno 16 takvih operacija. Zacijelo će Australija poslije ovoga procvjetati. Milina jedna. Živjet će kao u raju. Konačno ne će biti te dosadne dječurlije, mačke, psi i druge životinje puno su prihvatljivije. Gdje je Darwin da sve ovo vidi. Nemam pojma kako bi mu se to složilo s teorijom evolucije. No, znam da mu se ona opasno mrda. Upriličiše mu to znanstvenici iz Georgije. Pronašli ostatke 5 ljudi, puno starije od svih do sada pronađenih. Njihova starost i nadnevci navodne evolucije nešto se opasno razilaze. Iz svega ispada da je priča o Adamu i Evi zaista točna. A ne možeš optužiti Crkvu da prosipa neku svoju teoriju, nego, da ponovimo, čine to znanstvenici. Nezgodno, zaista nezgodno, pa se opet ušutješe mediji u hrvatskom narodu. Oni čuvaju Darwina, čovjek preko majmuna dođe do samoga sebe. Lijepa li putovanja.

Zaista tko se igra opasnim stvarima mora gledati da se ne oprži. Događa se to, recimo, ovih dana Turcima. Pomagali borce protiv Assada u Siriji pa sada s njima imaju velike poteškoće. Takvi u svojoj glavi imaju svoje, a ne turske misli. Sanjaju o nekim kalifatima samo za sebe, sa svojim zakonima i svetinjama. Pa onda pucaju i po kršćanima i po Turcima, svejedno, samo neka njihova stvar ide naprijed. Mlađahni izvjestitelj za HTV iz Alepa očito nema te činjenice u glavi, on ne čita inozemne nego samo medije u hrvatskom narodu, pa nahvali sirijsku oporbu. Bore se za slobodu, pravdu i ne znam što ne još, zaboravio sam. Ali nisam zaboravio riječi apostolskog vikara u Alepu, monsig. Giuseppea Nazzara, naravno opet iz inozemnih medija. On između ostaloga rastumači kako se svjesno krivotvore činjenice. Evo ukratko primjera. Pobunjenici osvojili policijsku postaju. Naravno, pobili sve policajce. Preobukli se u njihove odore, uzeli njihova sredstva i onda stali zvati okolne policajce da im, novodno, treba pomoć. Nažalost oni su povjerovali i više ih je od stotinu platilo glavom. Poslije je to prikazano kao da Assadova policija ubija one koji ne žele pucati u narod. Ali, Zapad je uz ovakve i oni su nevinašca. Priča ide dalje.

Prijevare su zaista na sve strane. Neki se time hvale. Tako u Kraljevskom institutu u Londonu uče ljude svemu tome. Dali su svemu drugo ime, ali svejedno, prijevara ostaje prijevara. Evanđelje, pak, postupa drukčije. Ono ljude uvjerava primjerom, zdravljem, svime onim što je lijepo. Gdje se ukorijeni tu nastaje mir i sloboda. A gdje se ukorijeni ovaj drugi nauk, tu nastaje… Vidimo i sami što. Zato birajmo prave vrijednosti, a ne sirenski zov suvremenih prodavača magle.

Miljenko Stojić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content