Super napredak super ministra: Nekad prokazivač vjernika pred partijom, danas vrijeđa biskupa Pozaića

Narod bi Jovanoviću jasno rekao “što si sijao sada žanješ”. Nitko te ne voli. Omražen si. Ali on to ne razumije.

 

{jathumbnail off}”Je li mons. Pozaić pročitao bar jednu knjigu koju je napisao papa Franjo!? Nakon još jedne njegove ‘propovijedi’ siguran sam da nije, jer papa Franjo kaže: ‘Užasavam se intelektualaca koji nemaju talenta i etičara koji u sebi nemaju dobrote… . Etika je cvijet ljudske dobrote. Ukorijenjena je u sposobnosti da budemo dobri, koju posjeduje čovjek ili društvo. Inače se pretvara u moraliziranje, lažnu etiku i na kraju u vrhunac licemjerja’. Pametnome dosta!”- napisao je Željko Jovanović na Facebooku.

Narod bi Jovanoviću jasno rekao “što si sijao sada žanješ”. Nitko te ne voli. Omražen si. Ali on to ne razumije, jer ga sud i mediji stavljaju u položaj Boga. On s visine određuje. Samo što Bog ne dijeli mržnju. Ovaj naš “belosvetski” ministar nudi samo mržnju, jer se pokazao totalno nesposoban. Sposobnost se očituje rješenjima, a njegova rješenja su svađa i vrijeđanje. Kada je dobio istom mjerom, sakrije se iza nekog sudskog poltrona. Prvo je dijelio pljuvačke Vlatku Markoviću, pa su svi biskupi postali lažljivci, a kad je to netko njemu rekao, odmah su proradile institucije sistema, koja samo štite ministre, koji vrijeđaju narod, crkvu i pojedince.

Kada nekog od nas netko počasti prijetnjom ubojstvom, Bajić se ne oglasi tako transparentno kao kad je to netko njima “hrabricama” učinio. Država je umrežena svađalicama punih džepova naših novaca.

Iz SDP kadra ni riječ o nestalom partijskom zlatu, gdje se zagubilo par kilograma, to čak ni Bajića ne brine. Ne brine Bajića niti rasprodaja vila te stranke po zemlji, zanimljiva je tek objeda nekog od nas njima. To je Bajića puno više dirnulo od zlata, to je ipak bila “zlatna” izjava Mamića ili Franciškovića.

Gdje je etika Jovanovića kao ministra kada nekom kaže da si pljune u ogledalo, kada javno koristi medije i biskupe, sve proglasi lažljivcima ili sada kada se on nudi kao čitač papinskih knjiga. On koji je bio prokazivač vjernika pred partijom.

Mržnja koja vlada tim čovjekom bi trebala biti osnova neke hrvatske etike? Uvrijediti svakoga, pa ako ovaj uvrijedi Jovanovića, onda će Jovanovićev frend ministar Ostojić toga pospremiti u zatvor ili na šopanje lijekovima u zatvorsku bolnicu. I svatko drugi koji pokušava oskvrnuti naočale ministra je nadrapao. On će kao i u Rijeci reći, kako je on ugrožen po nacionalnoj pripadnosti i svi će da “ućute”.

Svađalicu trebaju baš sve ustanove, tako da će poslije njegovog pada sa ministarske stolice pohrliti u Zagreb, da bi ovaj dragulj svadljivosti radio u nekoj bolnici. Poglavito bi najviše nagrabusio neki folirant bolesnik, njega bi vrijeđao isključivo Jovanović, jer je on znao izvrijeđati jedan narod, di ne bi nekog foliranta.

Što reći?

Srpski fašizam je krenuo u nacističkoj maniri pod Miloševićem. Dva oka u glavi. Hitler je imao drugo oko u Austriji, Milošević u Crnoj Gori, a nastavilo se ponavljanjem laži koje su pretvorene u medijima kao istina. Njemačka laž je stala. Srpska se proširila. Ovom bolesnom kampanjom u medijima želi se srpska riječ pretvoriti u vodeću misao Hrvatske, a iz Hrvatske napraviti drugo oko u glavi.

Autor: Igor Drenjančević

Odgovori

Skip to content