SDP (organizacija kumstvima umreženih nesposobnih parazita) šuti o aferi Merzel Lovrić: Je li razlog njeno kumstvo s Linićem i Mrsićem?

Ljude jednako iritira i kupovina novog automobila, kao i nevješto objašnjenje županice Lovrić Merzel da je riječ o povoljnoj kupovini 

 

{jathumbnail off}Protiv županice jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija prosvjedovalo se u njezinom Sisku. Stotinjak građana joj je pod motom “Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici, ona ih toliko voli”, aludirajući na rastrošnost i kupovinu luksuznog automobila, ispred zgrade županije donijeli gomilu dječjih autića.

SDP misli da je u redu potrošiti skoro pola milijuna kuna u krizi?

No, zgražanje javnosti zbog nabavke Audija A6 vrijednog skoro pola milijuna kuna Marinu Lovrić Merzel očito ne dira. Tako se samo dan-dva nakon što se doznalo koji je automobil kupila na račun građana šalila da će se javljati na telefon riječima: “Halo, ovdje Audi centar”. Građanima je, vjerujemo, ovih dana manje bilo do šale. Danas reakcije rastrošne županice nije bilo, a već tjednima nema ni reakcije njenog stranačkog šefa Zorana Milanovića. Očito SDP smatra da skoro pola milijuna kuna vrijedan automobil nije luksuz.

“Svoj posao može obavljati i mnogo jeftinijim autom”

Njezini se Siščani baš i ne slažu: “Županica je kupila Audi A6 sa sedam brzina, ful opremom i svim ostalim. Ona svoj posao može obavljati i s puno jeftinijim autom. Iskreno, to nas je revoltiralo”, kaže Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda dogovorenog putem Facebook grupe “Autić za županicu” koji se održao danas u podne u Sisku.

“Do ovog je prosvjeda došlo spontano tijekom rasprave na internetu. Ljude jednako iritira i kupovina novog automobila, kao i nevješto objašnjenje županice Lovrić Merzel da je riječ o povoljnoj kupovini. Pri organizaciji prosvjeda nastojali smo da sve prođe mirno i bez štete”, dodao je Bjelica.

“Njena guzica ne bi se nažuljala ni u Daciji”

Građani svoje negodovanje zbog kupnje skupog automobila izražavaju i na Facebook stranici “Autić za županicu”. Jedan od njih poručio joj je da se “njena dobro držeća stražnjica, dobro plaćena od građana”, ne bi nažuljala ni u Daciji Duster.

Donosimo neke komentare:

“Koliko je nužno da županica u novom Audiju (s automatskim mjenjačem s minimalno sedam brzina, snagom motora od barem 150 kW, međuosovinskim razmakom od barem 2900 milimetara) ima i audio sustav s 10 zvučnika? Te, kakvi zvuci županici u uši dopiru iz tih zvučnika? Glas naroda, možda?”

“Županice… Pogledajte moje dijete..i tuđu djecu..pogledajte dobro i pitajte se ako imate imalo morala… Zašto to radite, županice …Zašto… Pogledajte dijete koje ne zna ništa… Kojem treba dati jesti… Kruha, krov nad glavom… Morao sam se sramotiti preko novina da dobijemo pomoć… Ali nismo je od vas, županice, dobili, nego od dobrih, običnih ljudi… I nakon pola godine opet će mi doći novinari da vide, jako ste nam pomogli… Da ćemo na ulici biti… A vi, županice, živite raskošno, a mi se moramo svakim danom bojati… Moralni? Svaka vam čast ako čitate… Pogledajte našu djecu i obitelji… Jel vidite i znate kako živimo… Koliko godina vam se molimo, preklinjemo za pomoć… I nikad nemate novaca… Ne znam, imam vaše odgovore da nemate novaca pa neka novine vide, a takav auto se vidi.. Svaka čast… Hvala vam puno.”

“Dobro jutro ŽUPANICE MARINA!!! Jutros sam se probudila kao i svako jutro, sretna što sam se probudila, što imam prijatelja/cu koji će mi platit kavu… Ili kupiti sendvič… Ja se toga ne sramim…a VI SE SRAMITE VOZITI I JEFTINIJIM AUTIMA! Ja i mnogi se sigurno slažu… Bilo bi bolje da ste si kupili jeftiniji auto, a ostatak novca podijelili ljudima da plate zaostale račune, ma niste vi jedina kupili auto…kupile su i druge županije…”

“Sramota velika, u doba velikih vanjskih dugova se razmetat novcem. Samo što je još veća sramota što će se sve ovo zaboravit za tjedan dana.”

{jathumbnail off}Činjenica da osoba s plaćom od 20 tisuća kuna (koju dobiva od nas) još dobije i službeni auto s vozačem je ravna apsurdu. Općenito koncept službenih automobila u ovako siromašnoj državi je smiješan, a pogotovo u našoj županiji kojoj je svaka kuna bitna. Doduše, gospođa Lovrić Merzel kaže da joj je potreban službeni auto jer svaki dan obilazi mjesta po županiji.

Zato imam odličan prijedlog: Draga Marina, molim te, zamijeni A6 za Daciju Duster. Imaš u njemu pogon 4×4, idealan kada ideš u zabačena sela po Baniji ili možda da skočiš do vrtića u Kostajnici koji još uvijek nije završen, a uskoro će i zima, a svi znamo kako nam je zimska služba efikasna, pa eto, da slučajno ne zapneš u snijegu. I naravno, kad se voziš po makadamu (spoj s novog mosta na Zagrebačku, već tri mjeseca u fazi “work in progress”) da si ne uništavaš auto. Još nešto, s obzirom da su ceste po županiji blago rečeno katastrofa, mislim da ti se felge od 18 cola i sportski ovjes u Audiju neće svidjeti. Zapravo, Dacia ima pravi rumunjski ovjes prilagođen kraterima kakvi se nalaze i po našim cestama i tvoja priznajem, dobro držeća stražnjica (isto tako i dobro plaćena od strane nas) se neće nažuljati. I uštedjela si 337.000 kuna!”

“Za dobrim konjem se praši, a ne za ragom”

Gostujući u HTV-ovom Labirintu, emisiji koja je pokušala ustanoviti kolika je njezina imovina i kako ju je stekla, Lovrić Merzel nije odgovorila na pitanje o vrijednosti imovine zbog “promjenjive procjene tržišne vrijednosti”. Istaknula je da su ona i suprug većinu nekretnina naslijedili od dobrostojećih roditelja.

Potegnulo se i pitanje kumstva s ministrima Mirandom Mrsićem i Slavkom Linićem. Istaknula je da je “ponosna na ta kumstva”, ali i da je s njima u prijateljskim odnosima još otprije.

Podsjećamo, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel proteklih se tjedana ponovno našla u centru medijske pažnje. Razlog je kupovina skupocjenog službenog automobila Audija A6 čija cijena prelazi 430 tisuća kuna i kojim je zamijenila stari A6 iz 2008. godine. Merzel Lovrić bila je prozivana i zbog stana kojeg je njen nećak kupio u elitnoj četvrti u Zadru.

Ona, pak, tvrdi da je meta političkih napada te da će tužiti one koji su pokrenuli priču o zaradi tijekom mandata. Nedavno je čak ironizirala cijelu priču rekavši da se na telefonske pozive javlja s: “Halo, ovdje Audi centar” te dodala staru narodnu da se za dobrim konjima, lipicancima, a ne ragama, praši.

Piše: R.I./Index.hr

Odgovori

Skip to content